ekhol-pota-csehorszag2017

A múlt heti bulgáriai World Tour-versenyhez hasonlóan a sorozat csehországi állomásán is döntőbe jutott a Matilda Ekholm, Póta Georgina páros.

Már a negyeddöntő után biztos volt, hogy lesz magyar résztvevője a női párosok döntőjének, ugyanis Madarász Dóra és Póta Georgina is bejutott a legjobb négy közé. Madarász az osztrák Sofia Polcanova oldalán a lengyel Grzybowska-Franc, Partyka kettőst búcsúztatta, mégpedig kétszettes hátrányból fordítva.

Pótáéknak csak négy játszmára volt szükségük, pedig ők egy kínai duóba „botlottak" bele. Ku Zso-csen és Csang Csao most indul először együtt nemzetközi versenyen, de legyőzésük így is nagy fegyvertény.

Az elődöntőben nem volt kérdés, hogy melyik a jobb pár, Pótáék 3:0-ra nyertek Madarászék ellen. A vasárnapi fináléban a japán Hajata Hina és Ito Mima lesz az ellenfelük. A svéd, magyar egység a múlt heti bulgáriai torna döntőjében is Ito Mimával nézett többek között farkasszemet, aki azonban akkor Isikava Kaszumi oldalán indult és lett aranyérmes.

Addig azonban Pótának még lesz tennivalója, ugyanis egyesben is versenyben van még. Az első fordulóban a japán Szaszao Aszukát verte meg, péntek a nyolcaddöntőben pedig utóbbi honfitársát, Maeda Mijut, 4:1-re. A negyeddöntőben „természetesen" egy újabb japánnal találkozik, bizonyos Ito Mimával.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR, CZECH OPEN
NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Póta–Maeda (japán) 4:1 (12, –8, 9, 5, 8)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Madarász, Polcanova (magyar, osztrák)–Grzybowska-Franc, Partyka (lengyel) 3:2 (–7, –3, 5, 9, 6)
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Ku Zso-csen, Csang Csao (kínai) 3:1 (9, –4, 4, 8)
ELŐDÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Madarász, Polcanova (magyar, osztrák) 3:0 (6, 9, 8)

Go to top