ekholm-pota-bulgaria

A Matilda Ekholm, Póta Georgina duó bejutott a női párosok döntőjébe a bulgáriai Panagyuristében zajló World Tour-versenyen. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős bronzérmesként zárt.

Már csütörtökön biztossá vált a magyar éremszerzés, hiszen az egyaránt negyeddöntőbe jutó Pergel Szandra és Póta Georgina egymás ellen lépett asztalhoz a legjobb nyolc között párosban. Előbbi a lengyel Kinga Stefanska, utóbbi a svéd Matilda Ekhol oldalán. Az esélyek egyértelműen Pótáék mellett szóltak, és 3:0-s győzelemmel érvényesítették is a papírformát.

Az elődöntőben két indiai játékos, Manika Batra és Mouma Das várt rájuk, és bizony meg kellett izzadniuk az újabb sikerért.

„Nagyon örülünk, elég nehéz mérkőzés volt, de második kiemeltként bejutottunk a döntőbe, ez volt a célunk – mondták 3:1-es győzelmük után Ekholmék. – Ha őszinték akarunk lenni, nem hittük, hogy ilyen nehéz lesz, nagyon jól játszottak. Nehezen tudtuk befejezni a labdameneteket.”

A fináléban a japán Isikava Kaszumi és Ito Mima lesz az ellenfelük.

Szintén dobogós helyen végzett az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős, amely a negyeddöntőben a belga Robin Devos, Cédric Nuytinck párost verte meg 3:0-ra, szoros játszmákban. A döntőtől sem voltak távol, de a legjobb négy között döntő szettben alulmaradtak az első kiemelt japán Ueda Dzsin, Josimura Maharu duóval szemben.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR, ASAREL BULGARIA OPEN
FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Devos, Nuytinck (belga) 3:0 (11, 9, 8)
ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Ueda, Josimura (japán) 2:3 (–9, 5, –4, 8, –6)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Pergel, Stefanska (magyar, lengyel) 3:0 (6, 2, 10)
ELŐDÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Batra, Das (indiai) 3:1 (4, –8, 12, 12)

Go to top