balint-pergel-nigeria

Bálint Bernadett és Pergel Szandra nyerte meg a női párosok versenyét a nigériai Lagosban megrendezett, Challenge besorolású World Tour-tornán.

Igazán megérte két női játékosunknak elutazni az afrikai viadalra, hiszen a papírformát érvényesítve a végső győzelemig meneteltek párosban. A döntőben az egyiptomi Juszra Helmi és Dina Mesref becsülettel küzdött ugyan, de szettet sem tudott nyerni.

Bálint Bernadett először szerzett aranyérmet World Tour-versenyen, Pergel Szandrára viszont ez a megállapítás csak párosban igaz, hiszen egyéniben 2012-ben Belgiumban és Horvátországban sem talált legyőzőre.

A Bálint, Pergel duó a harmadik színmagyar páros, amely World Tour-tornát nyert, de az első, amelynek nem volt tagja Tóth Krisztina. A ma már Németországban edzősködő kiválóságunk 2005-ben Póta Georginával nyert Szentpéterváron, előtte pedig Bátorfi Csilla társaként nem kevesebb mint öt tornán diadalmaskodott az elitsorozatban.
Az egyéni sikerek sem kerülték el a mieinket Lagosban.

Bálint U21-es ezüstérme után a nyílt küzdelmekben két bronz „esett le". Pergel Szandra a párosok döntőjében legyőzött Mesreftől kapott ki az elődöntőben, míg Szita Márton a szintén egyiptomi Omar Asszartól. Mindkettejüket a végső győztes állította meg, legyőzőik egyaránt 4:0-ra nyertek a döntőben.

2017 ITTF CHALLENGE, SEAMASTER NIGERIA OPEN
FÉRFI EGYES
ELŐDÖNTŐ
Szita–Asszar (egyiptomi) 1:4 (–7, –8, 9, –6, –12)

NŐI EGYES
ELŐDÖNTŐ
Pergel–Mesref (egyiptomi) 2:4 (–14, –4, –7, 6, 6, –5)

NŐI PÁROS
DÖNTŐ
Bálint, Pergel–Helmi, Mesref (egyiptomi) 3:0 (8, 8, 10)

Go to top