nigeria-open

Bálint Bernadett az U21-esek versenyében döntőbe jutott, női párosban pedig Pergel Szandrával elődöntős a nigériai World Tour-versenyen.

Három magyar játékos, Pergel Szandra, Bálint Bernadett és Szita Márton nevezett a lagosi versenyre, amelyen az indulók több mint felét a házigazda Nigéria adta.

A mieinknek egyik számban sem kellett selejtezőt játszaniuk, csak pénteken kezdték meg szereplésüket. Bálint Bernadett az U21-esek között egyből a negyeddöntőben lépett asztalhoz, és sima győzelmét egy másik 3:0-s siker követte, ezzel bejutott a döntőbe. Az aranyéremért az olasz Giorgia Piccolinnal kell megküzdenie.

A nyílt egyéni versenyben sem ő, sem Pergel Szandra nem játszott még, párosban viszont első kiemeltekhez méltón bemasíroztak a legjobb négy közé, egy egyiptomi duó lesz az ellenfelük az elődöntőben.

Szita Márton egyesben könnyedén vette az első akadályt, párosban viszont kissé váratlan vereséget szenvedett Oláh Benedek oldalán. Az olasz Baciocchi, Oyebode kettős volt jobb náluk, amelynek utóbbi tagja, a nigériai születésű John Oyebode még csak 15 éves.

2017 ITTF CHALLENGE, SEAMASTER NIGERIA OPEN
FÉRFI EGYES
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Szita–Oloruntade (nigériai) 4:0 (1, 8, 10, 3)

FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Oláh, Szita (finn, magyar)–Baciocchi, Oyebode (olasz) 1:3 (–4, –9, 5, –12)

NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Bálint, Pergel–Fashola, Odusanya (nigériai) 3:0 (6, 5, 8)
NEGYEDDÖNTŐ
Bálint, Pergel–Jermakova, Kulikova (orosz) 3:1 (6, –11, 6, 8)

U21 NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Bálint–Aregbesola (nigériai) 3:0 (4, 3, 6)
ELŐDÖNTŐ
Bálint–Juszri (egyiptomi) 3:0 (9, 7, 13)

Go to top