T2-3

Véget ért a T2 Asia-Pacific meghívásos versenysorozat harmadik köre, Póta Georgináék (Team Rossi) három meccsükből kettőt megnyertek.

A harmadik kör nyitó napján a Team Rossi 15:14-re legyőzte Jörgen Persson csapatát. Az első partin Póta Georgina 4:1-re kikapott a világranglista 14. helyén álló Vang Man-jütől, mégsem volt szomorú.

„Nagyon jól játszik, de nagyon örülök, mert tudtam nyerni egy szettet – mondta Gina a kínai elleni mérkőzése után. – Az elején úgy gondoltam, hogy már ez is rettentő nehéz lesz, hiszen igen-igen jó játékosról beszélünk. Láttam néhány meccsét, gyorsan játszik, kiválóan szervál, féltem is, hogy gondjaim lesznek a fogadással, de végül egész jól sikerült. Az egyik szettben 8:6-ra vezettem, azt is megnyerhettem volna, de összességében az is szép, hogy nyertem egy szettet. Az ilyen játékosok ellen, akik jobbak nálam, nem követhetek el könnyű hibákat, gondolok itt a fogadásokra vagy a saját szerváimra, amelyek ha egy kicsit is magasak, már megölik őket. Végig koncentrálnom kell és százhúsz százalékot kiadnom magamból, a nyolcvan nem elég. Szóval összpontosítani kell és kihasználni minden adódó lehetőséget. Holnap talán jobban megy majd a játék, most ugyanis nem aludtam túl jól, az időeltolódás is közrejátszott ebben. Oda kell figyelnem, és megpróbálni minél több szettet nyerni, mert nagy szükségünk van rá."

A folytatásban tényleg egyre hasznosabb tagja lett csapatának a magyar játékos, Matilda Ekholmmal ugyanis 2:2-t játszott – ezt a párharcot 15:13-ra elveszítették a Team JJ-vel szemben –, a záró napon pedig 3:2-re megverte a világranglista-20. dél-koreai Jang He Unt, hozzájárulva ezzel a Team Maze elleni 19:8-as diadalukhoz.

Az egyéni rangsorban Gina a nők között a nyolcadik helyen áll.

Most hosszabb szünet következik a T2-ben, a negyedik kört szeptember 19-23. között rendezik.

Go to top