helsingborg

Hat versenyszámban szereztek érmet a magyar indulók a svédországi Helsingborgban megrendezett veterán Európa-bajnokságon.

Hatalmas érdeklődés övezte a múlt héten a veterán Európa-bajnokságot, amelyen több mint 2100 játékos indult el, és a gördülékeny lebonyolítást 250 önkéntes segítette.

Két éve szintén északon, a finnországi Tamperében gyűltek össze a kontinens veteránkorú legjobbjai, onnan a magyar küldöttség két arany- és három bronzéremmel tért haza. Ezúttal egy arany-, egy ezüst- és négy bronzérem lett a termés.

Frank Béla csakúgy, mit 2015-ben, újra a legjobbnak bizonyult férfi egyesben a 60-64 évesek korosztályában. Menetelése során csak egy szettet vesztett, a negyeddöntőben.

Egyesben még két érmet szereztek a mieink. Zacher Gizella a hetvenen felüliek között az elődöntőben búcsúzott, míg a nyolcvanon túliaknál Mayer József szintén bronzérmesként zárt.

Az 50-59 évesek férfi párosversenyében Varga Sándor a német színeket képviselő Andreas Fejer-Konnert oldalán a döntőig jutott, ott egy orosz kettős volt jobb náluk.

A 40-49 esztendősöknél a Dohnál Gábor, Nyírő József párost a végső győztes német, ukrán duó verte meg a legjobb négy között. Jónyer Istvánné és Zacher Gizella együttműködése ugyancsak bronzérmet eredményezett.

VETERÁN EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINGBORG
A MAGYAR ÉRMESEK

NŐI EGYES, 70+
Bronzérmes: Zacher Gizella

NŐI PÁROS, 70+
Bronzérmes: Jónyer Istvánné, Zacher Gizella

FÉRFI PÁROS, 40+
Bronzérmes: Dohnál Gábor, Nyírő József

FÉRFI PÁROS, 50+
Ezüstérmes: Varga Sándor, Andreas Fejer-Konnert (német)

FÉRFI EGYES, 60+
Aranyérmes: Frank Béla

FÉRFI EGYES, 80+
Bronzérmes: Mayer József

Go to top