kosiba-daniel-japan

Kosiba Dániel győzelemmel kezdte a férfi egyes selejtezőjét a Japánban zajló platina kategóriás World Tour-versenyen, de a második mérkőzését már ő sem tudta megnyerni.

A tokiói viadal a kiemelt kategóriájú versenyek közé tartozik a World Tour-sorozatban, ami egyrészt azt jelenti, hogy bombaerős a mezőny (a férfiaknál Ma Lung, Fan Csen-tung és Hszü Hszin az első három kiemelt), másrészt a selejtező nem csoportküzdelmek formájában zajlik, hanem egyenes kieséses rendszerben.

A magyar színeket két férfi játékosunk képviselte. A Svédországban légióskodó Schaffer Dániel az osztrák Andreas Levenkóval találkozott első és egyetlen mérkőzésén, és csak az első játszmában tudta megszorítani ellenfelét.

Másik svédországi légiósunk, Kosiba Dániel ugyanakkor 4:0-ra megverte a japán származású, ám chilei színekben versenyző Yutaka Matsubarát, így ő a torna második napján is érdekelt volt. A selejtező következő körében már sokkal keményebb dió várt rá a német Steffen Mengel személyében, aki a 64. a világranglistán. A papírformát nem sikerült borítani, Mengel öt játszmában jutott túl Kosibán.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, LION JAPAN OPEN
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Kosiba–Matsubara (chilei) 4:0 (7, 10, 8, 2)
Schaffer–Levenko (osztrák) 0:4 (–10, –3, –3, –6)
2. FORDULÓ
Kosiba–Mengel (német) 1:4 (–8, 9, –8, –5, –6)

Go to top