ittf-thomas-weikert

Nincs váltás a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) élén, Thomas Weikertet választották meg a szervezet elnökévé.

A katari Kalil al-Mohannadi visszalépésével két személy maradt versenyben az ITTF elnöki székéért: a 2014 óta ebben a pozícióban lévő német Thomas Weikert és kíhívója, a belga Jean-Michel Saive.

A düsseldorfi világbajnokság helyszínén tartotta a szövetség az éves közgyűlését, amelyen az elnökválasztás is lezajlott. Weikert 118 szavazatot kapott, míg Saive 90-et. A német sportvezető megbízatása négy évre szól.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, amelynek támogatását élvezem az elnökké választásom óta. A nemzeti szövetségeknek köszönöm, hogy bizalmat szavaztak nekem az elnöki munkám folytatására. Ígérem, hogy a legjobb tudásom szerint igyekszem új magasságokba juttatni a sportágat és megvalósítani az általam kitűzött célokat" – mondta megválasztása után Weikert.

Az ITTF igazgatótanácsát rajta kívül a következő személyek alkotják: Si Cse-hao (Kína), Petra Sörling (Svédország), Maehara Maszahiro (Japán), Nestor Tenca (Argentína), Bruce Burton (Kanada), James Morris (Új-Zéland), Alaa Mesref (Egyiptom), Kalil al-Mohannadi (Katar).

Go to top