pergel-szandra-dusseldorf

Pergel Szandra a 13. kiemelt Petrissa Solja kiejtésével egyesben bejutott a legjobb 32 közé a düsseldorfi világbajnokságon, Lakatos Tamás is versenyben van még, Póta Georgina számára viszont véget ért a vb.

A női egyesben induló négy magyarból három megnyerte első mérkőzését, és Ambrus Krisztinát sem érheti szemrehányás, hiszen két szettet elcsípett hongkongi ellenfelével szemben. A második körben már árnyaltabb volt a kép a mieink szemszögéből. A párosban az első fordulóban búcsúzó Póta Georgina az 53 évesen is rendkívül kellemetlen ellenfélnek számító Ni Xialiannal futott össze, aki ezúttal is kibabrált vele. Madarász Dóra az észak-koreai Kim Szong I ellen megnyerte az első szettet, többre azonban nem futotta erejéből. Női egyesben így egyetlen játékosunk maradt versenyben, ő viszont nagy bravúrral. Pergel Szandra a világranglista-20, a vb-nek 13. kiemeltként nekivágó Petrissa Solját búcsúztatta 4:1-gyel. A német játékos élvezte a közönség támogatását, a székbíróét azonban nem.

„Az elején mindent az irányításom alatt tartottam, és a második szettben is vezettem. Aztán egyszer a bíró elvette az egyik szervámat, mert szabálytalannak minősítette, és onnantól kezdve nem tudtam koncentrálni. Másik szervára kellett átállnom, ami megzavart, nem tudtam, hogyan fogadja majd Szandra. Amikor a bíróknak továbbképzést tartanak, mindig a topjátékosokat elemzik ki videókon, most ezért vették el többször is a szervámat. Ezt nem tartom sportszerűnek. Szandra nincs rajta ezen a listán. Az a probléma, hogy jó játékos vagyok? Ezt tanítják a bíróknak a továbbképzéseken? A bíró azt mondta, hogy takarom a labdát a kezemmel, pedig mindenki láthatta, hogy nem így van. Még Szandra is meglepődött. Nincsenek érzéseik" – méltatlankodott könnyeivel küszködve Petrissa Solja.

Ez azonban legyen az ő baja, mi örüljünk Pergel győzelmének, ahogy azt ő is tette.

„Kemény meccs volt, mert mindkét oldalról nagyon jól játszik, de próbáltam lassítani a játékot. Ez volt az első mérkőzésem ebben a teremben, idő kellett, hogy hozzászokjak, de gyorsan ment. Nem gondoltam volna, hogy megverhetem. Azt sem tudom, ki lesz a következő ellenfelem, egyszerűen csak nagyon boldog vagyok" – nyilatkozta a Budaörs játékosa, akire a Madarászt búcsúztató Kim Szong I vár, a tét már a nyolcaddöntőbe jutás lesz.

Pergelnek azonban korántsem csak erre a találkozóra kell koncentrálnia, hiszen vegyes párosban még kedden bejutott a legjobb 16 közé Nagy Krisztiánnal, szerdán pedig ez női párosban is sikerült neki Madarásszal az oldalán. A spanyol Dvorak, Xiao kettőst hat játszmában múlták felül, jöhet a kínai Csen Meng, Csu Jü-ling elleni mérkőzés, amelyen teher nélkül léphetnek asztalhoz.

Férfi egyesben is van kiért szorítanunk, ugyanis bár Nagy Krisztián nem tudta meglepni Csang Csi-kót, Lakatos Tamás megnyerte első meccsét a főtáblán. Az orosz Grigorij Vlaszov elleni 4:2-es sikere után a német Bastian Steger vár rá.

VILÁGBAJNOKSÁG, DÜSSELDORF
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Lakatos Tamás–Grigorij Vlaszov (orosz) 4:2 (10, –6, 12, 5, –10, 4)
Nagy Krisztián–Csang Csi-ko (kínai) 0:4 (–7, –7, –6, –7)

NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Póta Georgina–Linda Bergström (svéd) 4:0 (8, 8, 3, 5)
Ambrus Krisztina–Minnie Szu Vaj-jam (hongkongi) 2:4 (–7, –5, –10, 7, 11, –6)
Pergel Szandra–Angela Guan (amerikai) 4:1 (–9, 12, 6, 6, 7)
Madarász Dóra–Chuyi Zhou (azeri) 4:0 (3, 5, 8, 3)
2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Póta Georgina–Ni Xialian (luxemburgi) 1:4 (–10, 10, –9, –4, –8)
Pergel Szandra–Petrissa Solja (német) 4:1 (–4, 9, 7, 3, 7)
Madarász Dóra–Kim Szong I (észak-koreai) 1:4 (8, –5, –9, –3, –11)

NŐI PÁROS
2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Madarász Dóra, Pergel Szandra– Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol) 4:2 (–13, 9, 7, –13, 8, 7)

Go to top