csonka-zborai-csapat-vb

A Major Endre, Kaiser János és a Csonka András, Zborai Gyula kettős is közel volt az érmes helyezéshez a para-asztaliteniszezők pozsonyi csapat-világbajnokságán, ám egy hajszállal mindkét egységünk lemaradt erről.

Az 1. kategóriában öt válogatott részvételével zajlottak a küzdelmek, körmérkőzés formájában. A Major Endre, Kaiser János összetételű magyar csapat az olaszoktól, majd a dél-koreaiaktól is kikapott, így a britek ellen mindenképp győznie kellett volna, hogy maradjon esélye a bronzéremre. Ezúttal sem jártak sikerrel a mieink, 2:1-re kikaptak.

„Tudtuk, hogy nagyon erős lesz a mezőny, volt egy kis esélyünk még az éremre, de ezzel a vereséggel elszálltak a reményeink – nyilatkozta a britek elleni mérkőzés után Major Endre.Egy kis sikerélmény azért jutott a mai napra, ugyanis a világranglistán előttem található Paul Daviest korábban még sosem vertem meg, most viszont legyőztem.”

A szlovákokat megverték Kaiserék, így negyedikként végeztek.

A 8. kategóriában a több induló miatt selejtezőt is rendeztek. Csonka András és Zborai Gyula mindhárom csoportellenfelét 2:0-ra legyőzte, ezzel természetesen feljutott a főtáblára. A negyeddöntőben a franciák vártak rájuk, és a páros mérkőzés elvesztése, valamint Csonka egyéni győzelme után a Zborai Gyula–Elias Debeyssac találkozón döntött, sajnos a franciák javára.

„Aki mer, az nyer. Ez az utolsó meccsen különösen érvényes volt. Amikor egálra álltak, Gyula visszarakosgatta a labdát, rábízta az ellenfélre, aki azonban nem rontott” – próbált rávilágítani a vereség okaira Frank Béla edző.

Zborai Gyula szerint korántsem csak önhibájából kapott ki.

„Most játszottam ezzel a franciával először, ő nem olyan rég tagja a mezőnynek. Szokatlan, mert fonákon támadószemcséje van, amit én egyébként érzek, csak az a baj, hogy ő sokkal jobban mozog, tenyeres oldalról jobban ki tudott kezdeni, mint én őt fonákkal – értékelt a láthatóan nagyon elkeseredett Zborai Gyula.A testi fogyatékosságom miatt tenyeres oldalról nem tudok szervát fogadni, és gondolom, az edzője mondta neki, hogy ide szerváljon a tenyeresemre, a csípőm mellé. Ezzel nem tudok mit kezdeni, szerintem ezen múlott a meccs, no meg azon, hogy a döntő szettben sokáig nem kaptam olyan labdát, amit meg tudtam volna indítani. Sajnos túlságosan sérült vagyok már ehhez a kategóriához, és az edzéslehetőségeim sem olyanok, hogy ezekkel a játékosokkal fel tudjam venni a versenyt. Beadtuk már a kérelmet a kategóriaváltáshoz, Egerben nem néztek meg, talán legközelebb Ostravában sor kerül erre, és ha lejjebb raknak, akkor lehet esélyem kijutni világbajnokságra vagy a tokiói paralimpiára. Ebben a kategóriában szerintem erre nem lesz esélyem.”

PARAASZTALITENISZ-CSAPATVILÁGBAJNOKSÁG, POZSONY
FÉRFIAK
1. KATEGÓRIA
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 1:2
Major, Kaiser–Borgato, Falco 1:3 (–4, –8, 8, –9)
Major–Falco 3:0 (8, 7, 8)
Kaiser–Borgato 0:3 (–2, –5, –6)

MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 0:2
Major, Kaiser–Nam, Cso 1:3 (4, –4, –6, –12)
Major–Cso 2:3 (–9, 9, –6, 8, –7)

MAGYARORSZÁG–NAGY-BRITANNIA 1:2
Major, Kaiser–Davies, Matthews 0:3 (–5, –10, –7(
Major–Davies 3:1 (7, –9, 8, 2)
Kaiser–Matthews 0:3 (–4, –1, –6)

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 2:0
Major, Kaiser–Kamien, Polkorab 3:0 (8, 4, 6)
Major–Kamien 3:0 (8, 6, 8)

8. KATEGÓRIA, SELEJTEZŐ
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 2:0
Csonka, Zborai–Urban, Wagner 3:0 (5, 13, 2)
Csonka–Urban 3:0 (5, 10, 8)

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 2:0
Csonka, Zborai–Grudzien, Skrzynecki 3:0 (3, 3, 2)
Csonka–Skrzynecki 3:0 (5, 5, 6)

MAGYARORSZÁG–JAPÁN 2:0
Csonka, Zborai–Tamai, Tateisi 3:0 (6, 9, 13)
Zborai–Tateisi 3:1 (10, –9, 6, 4)

8. KATEGÓRIA, FŐTÁBLA
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1:2
Csonka, Zborai–Bouvais, Debeyssac 0:3 (–10, –8, –9)
Csonka–Bouvais 3:0 (5, 3, 5)
Zborai–Debeyssac 2:3 (–9, 8, 5, –9, –4)

Go to top