otocec-challenge

Az Ecseki, Szudi és az Ekholm, Póta kettős is döntőbe jutott a szlovéniai ITTF Challenge-versenyen, amelyen Póta egyesben is dobogóra állhat.

Hat magyar érdekeltségű mérkőzést rendeztek az otoceci torna utolsó előtti napján, és csak egy után nem mi örülhettünk. Ecseki Nándor az U21-esek között a negyeddöntőig jutott, ott a japán Macujama Jukitól 3:0-ra kikapott.

Nem sok ideje volt búslakodni, kicsivel később ugyanis már a férfi párosok negyeddöntőjében volt jelenése Szudi Ádám oldalán. A belga Martin Allegro és Florent Lambiet nem jelentett gondot a magyar fiúknak, az elődöntőben az Alamian fivérek már annál inkább. A két iráni 2:1-es szettelőnybe került, tovább azonban nem jutott, Szudiék a 3:2-es sikerük után készülhetnek a vasárnapi aranymeccsre a dél-koreai Csoj Von Dzsin, Li Dzsung Vu duó ellen.

Női párosban is lesz döntősünk, mégpedig Póta Georgina, aki a négy között Matilda Ekholmmal könnyedén elintézte a német Chantal Mantzot és Van Yuant. A fináléban a román Elizabeta Samara és a cseh Renata Strbíková lesz az ellenfelük.

Póta egyesben is állta a sarat, az U21-esek versenyét megnyerő Puerto Ricó-i Adriana Díaznak szettet sem engedélyezett, majd a negyeddöntőben a dél-koreai Pak Dzsu Hjunnak is csak kettőt. Az elődöntőben a japán Hasimoto Honokával kerül szembe.

2017 ITTF CHALLENGE, SLOVENIAN OPEN
FÉRFIAK, PÁROS, FŐTÁBLA
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Allegro, Lambiet (belga) 3:0 (3, 9, 9)
ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Nima Alamian, Nosad Alamian (iráni) 3:2 (8, –7, –8, 6, 7)

NŐK, EGYES, FŐTÁBLA
NYOLCADDÖNTŐ
Póta–Díaz (Puerto Ricó-i) 4:0 (9, 7, 10, 9)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Pak (dél-koreai) 4:2 (–13, 7, 8, 4, –9, 6)

NŐK, PÁROS, FŐTÁBLA
ELŐDÖNTŐ
Ekholm, Póta (svéd, magyar)–Mantz, Wan (német) 3:0 (7, 7, 4)

U21-ES FÉRFIAK, FŐTÁBLA
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki–Macujama (japán) 0:3 (–7, –6, –5)

Go to top