Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) az olaszországi Riva del Gardában zajló ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság helyszínén elkészítette a 2014/2015-ös Bajnokok Ligája-sorozat csoportbeosztását.

A legrangosabb európai klubtornán - a 2006/2007-es évad óta először - két magyar női együttes (Szekszárd AC, Postás SE) is tagja a nyolccsapatos mezőnynek. A sorozat résztvevői két négyes csoportban, oda-visszavágós rendszerben küzdenek a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzéséért.

Amint arról korábban beszámoltunk, az ősztől a szekszárdiakat erősíti a női egyes Európa-bajnoki címvédője, a svéd-kínai Li Fen, s új igazolás a magyar válogatott korábbi meghatározó játékosa,  Lovas Petra is. A Postás SE - miként a legutóbbi kiírásban - ezúttal is számíthat a holland-kínai extraklasszis Li Jiao játékára, s a fővárosiak nemrégiben szerződtették a válogatott Ambrus Krisztinát is

A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása. A csoport: Fenerbahcse (török), KTS Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel), SVNÖ Ströck (osztrák), Szekszárd AC. B csoport: Linz AG Froschberg (osztrák), TTC Berlin Eastside (német), Metz TT (francia), Postás SE.

Az ETTU Kupában a nőknél a Budaörsi 2i SC, a férfiak mezőnyében a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka egyaránt főtáblás, így ellenfele csak később válik ismertté.

A NŐI BL MEZŐNYE

Fenerbahcse (török): Wu Yang, Viktorija Pavlovics, Elizabeta Samara, Wen Jia, Irene Ivancan, Jana Naszkova.

Linz AG Froschberg (osztrák): Liu Jia, Sofia Polcanova, Li Xiao-dan, Iveta Vacenovska, Camelia Postoaca, Sheng Dan-dan.

TTC Berlin Eastside (német): Shan Xiao-na, Petrissa Solja, Póta Georgina, Kristin Silbereisen, Ankita Das, Irina Palina.

KTS Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel): Han Ying, Natalia Partyka, Renata Strbikova, Li Qian, Kinga Stefanska, Roksana Zalomska.

SVNÖ Ströck (osztrák): Daniela Dodean-Monteiro, Matilda Ekholm, Tetyana Bilenko, Madarász Dóra, Tamolwa Khetkhuan, Lea Rakovac.

Metz TT (francia): Yu Fu, Wu Jia-duo, Laura Gasnier, Yun-li Schreiner, Alexia Nguyen, Charlene Lestienne.

Szekszárd AC: Li Fen, Lovas Petra, Nie Wei, Tóth Kata, Madacki Mirella, Szvitacs Alexa.

Postás SE: Li Jiao, Ambrus Krisztina, Kertai Rita, Braun Éva, Nagyváradi Mercédesz, Peterman-Varga Tímea.

Go to top