A női Bajnokok Ligája nyolcas mezőnyében helyet kapott a Szekszárd és a Postás is. A tolnaiak friss szerzeménye az egyesben Eb-címvédő svéd-kínai Li Fen.

 

 

Nyolc éve, a 2006/2007-es évadban fordult elő legutóbb, hogy két magyar csapat is részt vett a női asztalitenisz Bajnokok Ligájában, ám az ősszel induló sorozatban a Szekszárd AC és a Postás SE is ott lesz a mezőnyben. Az európai szövetség legrangosabb klubtornáját nyolc együttesel bonyolítják le, s a jelentkezőket a csapatokba nevezett játékosok világranglistapontjait figyelembe véve állítják sorrendbe. Ez alapján a szekszárdiak hetedikként, a fővárosiak nyolcadikként lettek a mezőny tagjai.

Li Fen

Igazi szenzáció, hogy a tolnai klub első számú játékosa az egyesben Európa-bajnoki címvédő, kínai származású svéd Li Fen (sárga mezben) lesz. A tavalyi ausztriai kontinensversenyen győztes extraklasszis mellett a korábbi válogatott Lovas Petra is új igazolás a szekszárdiaknál.

Sztárban a Postás SE-ben sincs hiány: a Róna utcai klub – miképpen az előző kiírásban – most is számít az Európa-bajnoki arannyal szintén büszkélkedő holland-kínai Li Jiao (narancs színű mezben) játékára, valamint a magyar válogatottat erősítő friss szerzeményre, Ambrus Krisztinára is. (Mindezt figyelembe véve a hazai csapatbajnokság is különlegesen izgalmas végjátékot ígér.)

A BL sorsolását július 18-án, pénteken az utánpótlás Európa-bajnokság olaszországi helyszínén, Riva del Gardában tartják. A nyolc együttest két négyes csoportba sorolják, s az oda-visszavágós körmérkőzés nyomán az első két helyen végzők vívják az elődöntőt.

Li Jiao

Az európai kupák magyar résztvevői. Női BL: Szekszárd AC (a keret: Li Fen, Lovas Petra, Nie Wei, Tóth Kata, Madacki Mirella, Szvitacs Alexa), Postás SE (Li Jiao, Ambrus Krisztina, Kertai Rita, Braun Éva, Nagyváradi Mercédesz, Peterman-Varga Tímea). Női ETTU Kupa: Budaörs 2i SC. Férfi ETTU Kupa: Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka.

A NŐI BL MEZŐNYE

Fenerbahcse (török): Wu Yang, Viktorija Pavlovics, Elizabeta Samara, Wen Jia, Irene Ivancan, Jana Naszkova.

Linz AG Froschberg (osztrák): Liu Jia, Sofia Polcanova, Li Xiao-dan, Iveta Vacenovska, Camelia Postoaca, Sheng Dan-dan.

TTC Berlin Eastside (német): Shan Xiao-na, Petrissa Solja, Póta Georgina, Kristin Silbereisen, Ankita Das, Irina Palina.

KTS Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel): Han Ying, Natalia Partyka, Renata Strbikova, Li Qian, Kinga Stefanska, Roksana Zalomska.

SVNÖ Ströck (osztrák): Daniela Dodean-Monteiro, Matilda Ekholm, Tetyana Bilenko, Madarász Dóra, Tamolwa Khetkhuan, Lea Rakovac.

Metz TT (francia): Yu Fu, Wu Jia-duo, Laura Gasnier, Yun-li Schreiner, Alexia Nguyen, Charlene Lestienne.

Szekszárd AC: Li Fen, Lovas Petra, Nie Wei, Tóth Kata, Madacki Mirella, Szvitacs Alexa.

Postás SE: Li Jiao, Ambrus Krisztina, Kertai Rita, Braun Éva, Nagyváradi Mercédesz, Peterman-Varga Tímea.

Go to top