kszl-szac-linz

A Szekszárd női csapata 6–2-re kikapott hazai pályán a Linztől a Klubcsapatok Szuperligájának döntőjében, az ausztriai visszavágón így kisebb csodára lenne szüksége az aranyérem megszerzéséhez.

Nem kezdődött jól, a párost döntő szettben a linziek nyerték meg, és az egyéni mérkőzéseken is nekik ment jobban. A két hazai győzelmet Polina Mihajlova és Lin Je szerezte, mindketten a svéd Linda Bergströmöt verték meg, a kanadai válogatott Zhang Mo és az osztrák válogatott Sofia Polcanova nem vesztett mérkőzést a Linznél.

„Szorosabb mérkőzésre számítottunk, de én már a páros elvesztése után elkezdtem aggódni – mondta Madarász Dóra. – Polcanovát még nem sikerült megvernem, a kanadai-kínaival pedig még sosem játszottam. Ellene 2:1-re vezettem, de ha csak egy poénnál nem tartottam be a taktikát, már el is ment a szett. Sűrű a programunk, nekem ráadásul még le is kellene diplomáznom ebben a félévben, de én mégsem panaszkodhatok, mert úgymond itthon vagyok, a két csapattársamnak viszont át kell utaznia a fél világot egy-egy ilyen mérkőzésért."

„A Linz összességében erősebb csapat lenne, mint mi, de nem ebben a felállásában – értékelt Szily György, a Szekszárd vezetőedzője. – A legjobbjuk, Liu Jia nem jött el, így szerintem két hasonló erejű együttes csapott össze, de ma mentálisan nagyon gyengék voltunk. Valamiért nem tudtunk felpörögni, ennek a pontos okát nem tudom. Kint mindenesetre megpróbálunk majd mindent, de jelenleg az a legfontosabb, hogy összeszedjük a csapatot a három nap múlva következő BL-meccsünkre."

A Szekszárd tehát nem várja könnyű helyzetből a május 9-i visszavágót, amelyre ráadásul a szingapúriak nem engedik el Lin Jét az Ázsia-bajnokság miatt, így a szekszárdiak negyedik játékosa, Khetkhuan Tamolwan kap majd szerepet.

Addig azonban még fontos mérkőzések várnak a Tolna megyei együttesre, elsőként pénteken a lengyel Tarnobrzeg otthonában, a BL-elődöntő visszavágója.

NŐI ASZTALITENISZ KLUBCSAPATOK SZUPERLIGÁJA
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Szekszárd AC–Linz AG Froschberg 2–6
Madarász Dóra, Polina Mihajlova–Sofia Polcanova, Zhang Mo 2:3
Madarász Dóra–Sofia Polcanova 1:3
Polina Mihajlova–Linda Bergström 3:0
Lin Je–Zhang Mo 1:3
Polina Mihajlova–Sofia Polcanova 0:3
Madarász Dóra–Zhang Mo 2:3
Lin Je–Linda Bergström 3:1
Polina Mihajlova–Zhang Mo 1:3

Go to top