ettu-veteran-eb-sikeres-palyazat

Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) igazgatótanácsa a március 12-i hollandiai ülésén úgy döntött, hogy a 2019-es Veterán Európa-bajnokságot Budapest rendezheti meg.

Az ETTU-nak két pályázat közül kellett választania. A magyar mellett a horvát szövetség kandidált – amelynek képviselője mellesleg az ETTU alelnöke –, és az igazgatótanács a miénket találta kedvezőbbnek.

Ronald Kramer ETTU-elnök szerint két remek pályázati anyagot kaptak, a magyar javára az döntött, hogy a Veterán Eb-t nem sokkal a szintén Budapesten rendezendő 2019-es világbajnokság előtt bonyolítják le, ami gazdasági szempontból, valamint a sportolók és a nézők szempontjából is előnyös. Az igazgatótanács döntését Paár Dávid megbízott MOATSZ-főtitkár és Nátrán Roland MOATSZ-elnök személyes prezentációja előzte meg. A pályázatot a kormány nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár személyesen, írásban is támogatta.

A veterán Eb megrendezése újabb kiemelkedő nemzetközi sportdiplomáciai sikernek számít azok után, hogy az utóbbi években hazánk adhatott otthont több World Tour-versenynek, az egyéni Európa-bajnokságnak, valamint a 2019-es világbajnokságra is nálunk kerül sor.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy 2019-ben Budapest lesz a világ asztaliteniszének fővárosa, hiszen az év első öt hónapjában a magyar fővárosban World Tour-verseny, Veterán Eb, majd világbajnokság lesz! A nemzetközi figyelem középpontjába kerül tehát a magyar asztaliteniszsport.

A budapesti Veterán Eb-t 2019 májusában bonyolítják le a BOK-csarnokban. A rendezvény a nemzetközi reputáción, médiaértéken, a sportágra irányuló figyelem növelésén túl az asztalitenisz hazai bázisának szélesítését is szolgálja.

A veterán Eb a rendező ország számára jellemzően jelentős anyagi hozadékkal jár, amit a hazai asztaliteniszsport fejlesztésébe fog visszaforgatni a magyar szövetség. A veterán Eb és a világbajnokság a tervek szerint szerves egységet alkot majd, így a vb nemzetközi nézőközönségének bázisaként tekinthetünk az Eb résztvevőire.

Go to top