eb-selejtezo-magyarorszag-dania

Kedd este 3–1-es győzelmet aratott a magyar férfiválogatott Dánia ellen az Ormai László Csarnokban, ezzel bejutott a 2017-es csapat Európa-bajnokság pótselejtezőjébe.

A dánok az Európa-klasszis Jonathan Groth nélkül érkeztek Budapestre, a magyar csapatból pedig Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás hiányzott különböző okokból.

Az első mérkőzést a friss országos bajnok Szudi Ádám nagyon könnyedén nyerte meg Claus Nielsen ellen, majd Majoros Bence sokkal nagyobb csatában 3:2-re megverte Anders Lindet.

„Az U21-es Európa-bajnokságon kikaptam tőle 4:3-ra, nagyon szerettem volna most visszavágni neki, a válogatott szempontjából különösen fontos volt ez a mérkőzés. Az első szettben én vezettem, de aztán elkezdtem hibázni, a kezére játszottam, így elbuktam a játszmát. Utána azonban jó taktikát követve, fegyelmezett, pontos játékkal sikerült nyernem 3:2-re" – elevenítette fel a mérkőzését Majoros Bence.

Egy győzelemre kerültünk tehát a pótselejtezőtől, de Ecseki Nándornak ezúttal nem ment a játék, a dánok Tobias Rasmussen révén szépítettek.

Következett ismét Szudi Ádám, aki ellen a világranglistán jelenleg nem jegyzett Mikkel Hinderssont állították csatasorba a vendégek. Magyar szempontból nagyon rosszul indult és folytatódott ez a meccs, 2:0 lett oda, a paraván másik oldalán már javában melegített a sorsdöntő találkozóra Majoros és Nielsen. Az ő összecsapásukra azonban szerencsére nem került sor, mert Szudi taktikát váltott, és ez bevált. Rövid, gyakorlatilag üres fonák szervát kezdett adni, ami csodafegyvernek bizonyult, mert az addig pazarul játszó Hindersson nem bírt vele. Ezzel párhuzamosan Szudi játéka feljavult, 3:2-re fordított, a magyar válogatott tehát megszerezte a csoport második helyét, és készülhet a fehéroroszok elleni pótselejtezőre. Ennek mérkőzéseit április 11-én és 18-án rendezik.

„A második meccsemen rossz taktikával kezdtem, ő pedig nagyon jól játszott – mondta Szudi Ádám. – Kettő null után teljesen megváltoztattuk a taktikát, elkezdtem egy nagyon egyszerű fonák szervát adni, valamint a szerváit megindítani, és ezzel szerencsére megfordult az egész mérkőzés."

A szövetségi kapitány így értékelt, illetve tekintett előre a fehéroroszok elleni párharcra.

„Nem mindegy, hova ütöd a labdát és milyen labdát ütsz. Lehet csihi-puhi pingpongot játszani, de nem mindig az erős, gyors ütés a jó. Ádám ezt meg is mutatta, lelassította a játékot, ritmusváltásokkal nyert poénokat. Ehhez azonban nagyon kell koncentrálni, ott kell lenni fejben. Nem tudjuk még, hogy a fehéroroszok ellen itthon vagy idegenben kezdünk-e. A nevek és a ranglistás helyek alapján ők a jobbak. Vlagyimir Szamszonov világklasszis, ő nyerhet kettőt, de már nem úgy játszik, mint korábban, jó játékkal meg lehet verni. A második számú játékosuk Pavel Platonov, aki évek óta a századik hely körül áll a világranglistán, ő is nyerhet kettőt ellenünk, és van egy Kiril Barabanov nevű játékosuk, aki Németországban él és edz, ő is erős, nyerhet ellenünk, de ha jól felkészülünk, és teljes csapattal állunk ki, akkor lesz esélyünk. Ehhez mindenkinek nyernie kell egyet."

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
FÉRFIAK,
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 3–1
SZUDI Ádám–Claus NIELSEN 3:0 (11:3, 11:5, 11:8)
MAJOROS Bence–Anders LIND 3:2 (9:11, 11:7, 11:6, 7:11, 11:5)
ECSEKI Nandor–Tobias RASMUSSEN 1:3 (7:11, 11:9, 3:11, 5:11)
SZUDI  Ádám–Mikkel HINDERSSON 3:2 (9:11, 3:11, 11:5, 11:7, 11:2)

A csoport végeredménye: 1. Ausztria 7 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Dánia 5

 

 

Go to top