olah-benedek-mutet

Oláh Benedek hosszabb kihagyás után a katari World Tour-versenyen tért vissza a nemzetközi színtérre. Két és fél hónappal bokaműtétje után.

Oláh Benedek tavaly az egyik legtöbbet fejlődött játékos volt a férfi mezőnyben, a 2016-os évet a világranglista 149. helyezettjeként kezdte, és 64.-ként fejezte be, de volt már 56. is. Pedig közben szinte folyamatosan fájdalommal küzdött.

„Két héttel az olimpia előtt járni sem tudtam, attól rettegtem, hogy nem tudok elindulni a játékokon – nyilatkozta a finn-magyar játékos a nemzetközi szövetség honlapjának. – Hét fájdalomcsillapító injekciót kaptam, nem mindegyik használt. Később az Európa-bajnokságon a fájós bokámmal legyőztem Bojan Tokicot 4:2-re, de ha elvesztettem volna hatodik szettet, nem lett volna esélyem."

December elején a Finlandia Openen már nem tudott játszani, mert éppen kórházban feküdt, ahol megoperálták a bal bokáját. Az úgynevezett Morton-neurómától szenvedett, amely többek között magas sarkú cipők viselésétől alakul ki, az ő esetében persze nem ez állt a háttérben.

A beavatkozás jól sikerült, három hete elkezdte az edzéseket klubjában, a BVSC-ben, nemzetközi versenyen azonban most indult először a műtét óta. Katari szereplését a szíriai Mohamad Hallak elleni 4:0-s győzelemmel kezdte, ám az eredménynél sokkal fontosabb volt számára, hogy a meccs után nem voltak fájdalmai.

Go to top