ekholm-pota-ujdelhi-donto

Póta Georgina és Matilda Ekholm megnyerte az indiai World Tour-torna női páros versenyét.

A magyar és a svéd játékosnak ez volt a harmadik World Tour-döntője egymás oldalán. Tavaly szeptemberben megnyerték a cseh tornát Olomoucban, idén januárban pedig másodikak lettek Budapesten.

Újdelhiben második kiemeltként indultak, és a negyeddöntőben, valamint az elődöntőben sem vesztettek szettet. A fináléban már jobban meg kellett izzadniuk, hiszen Doo Hoi Kem és Lee Ho Ching 2:1-re vezetett ellenük, a döntő szettben pedig 8:6 volt oda. Több pontot azonban már nem szerzett ezután a két hongkongi, így Póta és Ekholm elkönyvelhették második közös sikerüket a World Tour-sorozaton.

„Nagyszerű érzés World Tour-viadalt nyerni. Nagyon boldogok vagyunk. Az életben is jó barátságot ápolunk, ez a siker nagyon sokat jelent nekünk!" – mondta a döntő után a két szőke lány, akik összesen ötezer dollárt kaptak elsőségükért.

A döntőt itt lehet megnézni felvételről.

Ekholmnak ezzel még nem ért véget az újdelhi viadal, hiszen egyesben is döntőt játszott, ám azt 4:3-ra elbukta a japán Mori Szakurával szemben.

Férfi egyesben a torna meglepetésembere, a mindössze 13 éves japán Harimoto Tomokazu játszotta a döntőt Dimitrij Ovtcharovval, ám a jóval rutinosabb német ellen már nem volt esélye, 4:0 lett a vége.

Férfi párosban a japán Morizono Maszataka, Osima Juja kettős diadalmaskodott.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR INDIA OPEN
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 2.)–Doo Hoi Kem, Lee Ho Ching (hongkongi, 1.) 3:2 (–9, 3, –5, 12, 8)

Go to top