antibes-pota-georgina2

Póta Georgina eddigi legjobb eredményét elérve ötödikként zárta az Európai Top16 versenyt, mégsem lehet maradéktalanul elégedett.

Sabine Winter személyében verhető ellenfelet kapott Póta Georgina, aki pénteken minden mérkőzésén döntő szettet játszott. Ez nem volt másként az egyenes kieséses szakaszban sem, de sajnos a legfontosabb csata nem az ő javára dőlt el. A negyeddöntőben rendre Winter került játszmaelőnybe, és Gina hiába egyenlített háromszor is, a hetedik felvonás 11:8 lett a német javára.

Gina tehát idén sem jutott elődöntőbe, a fájó vereség után azonban ugyanilyen nagy csatában megverte páros társát, Matilda Ekholmot – aki ellen a múlt heti magyar–svéd csapat Eb-selejtezőn is nyert –, az ötödik helyért rendezendő mérkőzésre pedig nem állt ki ellene sérülés miatt Szőcs Bernadett. Gina a korábbi Európai Top16, illetve Top12 versenyeken hatodik már kétszer is volt, egyszer pedig az 5-8. helyen végzett (akkor még nem kellett meccset játszani minden pozíció eldöntéséért), így a mostanit nevezhetjük az eddigi legjobb eredményének.

EURÓPAI TOP16, ANTIBES
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina–Sabine Winter (német) 3:4 (–9, 8, –2, 6, –5, 7, –8)
NŐI EGYES, AZ 5-8. HELYÉRT
Póta Georgina–Matilda Ekholm (svéd) 4:3 (7, 9, –10, –9, 9, –9, 6)
NŐI EGYES, AZ 5. HELYÉRT
Póta Georgina–Szőcs Bernadett (romániai) 4:0 – játék nélkül

Go to top