antibes-top16

Túlzás lenne azt állítani, hogy Póta Georgina könnyű csoportba került a pénteken kezdődő Európai Top16 versenyen.

Csütörtökön sorsolták ki a franciaországi Antibes-ben péntektől vasárnapig tartó Európai Top16 csoportjait. Póta Georgina az egyéni Európa-bajnoki címvédő török Hu Melekkel, a vegyes párosban Eb-címvédő román Daniela Monteiro Dodeannal és az osztrák Sofia Polcanovával került össze. Négy négyfős csoportot alakítottak ki, az első és második helyezettek jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A csoportkörben három, a negyeddöntőtől négy nyert szettig tartanak a mérkőzések.

A férfi és a női győztes is 5000 euróval gazdagodik, de a csoportkörben kiesők is kapnak 1000-1000 eurót. A dobogós helyen végzők kvalifikálják magukat a 2017-es világkupára, de országonként csak legfeljebb két játékos nyerhet részvételi jogot.

Elizabeta Samara néhány napja térdműtéten esett át, az ő visszalépésével Póta Georgina hetedik helyett hatodik kiemeltként indul. Gina tavaly hetedik, 2014-ben és 2015-ben hatodik lett az Európai Top16-on. Korábban még három alkalommal indult a versenyen – amely 2015-ben bővült Top12-ről Top16-ra –, de a legjobb négybe még nem tudott bekerülni. Talán idén sikerül.

Go to top