visszalepes-szabalyok

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség a budapesti torna után új szabályokat vezet be a world tour-versenyektől való visszalépésre vonatkozóan.

A budapesti viadaltól a férfi (Dimitrij Ovtcharov) és a női (Csu Jü-ling) első kiemelt is visszalépett, ez is sarkallhatta a nemzetközi szövetséget az e téren érvényben lévő szabályok szigorítására.

Az új szabályok szerint 5000 dolláros büntetést és világranglistapontok levonását vonja maga után, ha az első 16 kiemelt játékos közül a végső nevezései határidő után visszalép valaki az adott world tour-viadaltól. A pénzbüntetés alól csak akkor mentesül a játékos (pontosabban annak nemzeti szövetsége), ha visszalépése egészségügyi okból történik, és erről megfelelő orvosi igazolást mutat be.

A visszalépő játékostól minden esetben levonnak világranglistapontokat, akkor is, ha sérülés vagy betegség miatt nem tud elindulni a wt-versenyen, amelyre már benevezett.

A levonandó ranglistapontok az alábbiak szerint alakulnak, ha az első 16 kiemelt játékos valamelyike visszalép a nevezési határidő után:

• 1-10 nappal a nevezési határidő után lép vissza: 25 világranglistapont
• 11-20 nappal a nevezési határidő után lép vissza: 30 világranglistapont
• 21-27 nappal a nevezési határidő után lép vissza: 40 világranglistapont
• 28 vagy annál több nappal a nevezési határidő után lép vissza: 50 világranglistapont

A világranglistapontok levonásának rendszerét a 2017 India Opennel (február 14-19.) kezdődően vezetik be.

Szintén a world tour-sorozathoz kapcsolódó hír, hogy a 2017 Korean Opentől (április 18-23.) kezdve már az új DHS D40+*** labdákkal rendezik a versenyeket (az ITTF Challenge-tornákat is).

Az ITTF a következő versenyeken biztosít edzéslehetőséget az új DHS D40+*** labdákkal azok dél-koreai debütálása előtt:

Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open
Seamaster 2017 ITTF World Tour Platinum Qatar Open
ITTF Challenge Belarus Open
ITTF Challenge Thailand Open

Go to top