pota-gina-wt

Póta Georgina 4:2-re legyőzte a svéd Li Fent a budapesti world tour-verseny nyolcaddöntőjében, készülhet tehát a szombati negyeddöntőre.

Li Fen 2013-ben egyéni Európa-bajnok lett, és bár már a 41. életévét tapossa, valamint tavaly óta egy kisfiú édesanyja, még mindig a kontinens élmezőnyébe tartozik. Persze ez igaz Póta Georginára is, aki ezt az első két szettben fényesen bizonyította egy 3-ra, illetve 8-ra megnyert játszmával.

Ezután Li Fen magára talált, és 2:1-re, majd 3:1-ről 3:2-re szépített. Közel állt az egyenlítéshez is, hiszen a hatodik szettben 10:9-re vezetett, de a következő három labdamenet Pótáé lett, aki ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol egy 23 éves kínai játékos, Li Csia-ji lesz az ellenfele. A mérkőzés szombaton 15:30-kor kezdődik a hivatalos program szerint.

„A simán megnyert első két szett után Li Fen ritmust váltott, hol lassította, hol gyorsította a labdát, volt két-három szerencsés poénja, a harmadik szett elején ezzel elment, de éreztem, hogy jó esélyem van megverni – nyilatkozta Póta Georgina. – Az elmúlt egy évben sok olyan meccsen kaptam ki, amikor vezettem 2:0-ra vagy 3:1-re, mint például az Európa-bajnokságon Yu Fu ellen, most azon voltam, hogy ez ne történjen meg újra. Az önbizalmam miatt is fontos volt, és persze az ide kilátogató sok magyar néző miatt is. Köszönöm nekik, hogy itt voltak."

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Li Fen (svéd) 4:2 (3, 8, –6, 8, –8, 10)

Go to top