ekholm-pota-paros-world-tour-2017

Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán bejutott a női párosok döntőjébe a budapesti BOK Csarnokban zajló word tour-versenyen. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős parádés menetelése az elődöntőben ért véget.

Pótáék jó formája miatt joggal bízhattunk benne, hogy Lin Csia-hszüan és Lin Po-hszüan nem tör több borsot a mieink orra alá. A Madarász, Pergel és a Bálint, Nagyváradi kettős búcsúztatása után ideje volt, hogy valakik véget vessenek menetelésüknek. Matilda Ekholm és magyar párja ezt megtette.

GINA ELSZÓLTA MAGÁT  SZERENCSÉRE
Péntek délután a BOK Csarnok küzdőterén ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták Téglás Péter női szövetségi kapitányt, aki februártól Luxemburgban folytatja edzői pályafutását. A szakembert a női válogatott jelenlegi játékosai – kiegészülve a gyermeket váró Lovas Petrával – vették körül a ceremónián, Nátrán Roland MOATSZ-elnök pedig egy emlékplakettet nyújtott át neki.

„Ha tudom, hogy ez vár rám, akkor lehet, hogy nem is jövök – tréfálkozott Téglás Péter. – A viccet félretéve, nagyon örülök neki, hogy Gina elszólta magát a páros mérkőzés után, mert sokkolt volna, ha erről az egészről nem tudok. Szóval megköszönöm neki, hogy elszólta magát, mert jobb volt ez így. Ha fel kellene sorolnom, hogy kinek és mit köszönhetek, az nagyon sokáig tartana, ezért inkább bele sem kezdek."

Ugyan 2:0-s vezetésük birtokában engedtek egy halvány reménysugarat ellenfeleiknek, és először a torna során játszmát vesztettek, a következő szettet 11:9-re megnyerték, így készülhetnek a döntőre. A vasárnapi címmérkőzésen a kínai Csen Hszing-tung, Li Csia-ji duó lesz az ellenfelük, amely az első kiemelt orosz párt, Marija Dolgihot és Polina Mihajlovát 3:0-ra verte meg.

„Az első két szettben jól eltaláltuk a labdákat, nem nagyon érezték a stílusunkat. Utána ők is belejöttek és változtattak a taktikán, de mi is másokat szerváltunk, Matilda jól adogat, ami után én tudtam folytatni, szóval ez most szerencsére egy simább meccs volt" – értékelt Póta Georgina.

„Jól érzem magam, eddig csak egy szettet vesztettünk, nincs miért szomorkodnunk, bent vagyunk a döntőben – foglalta össze a lényeget Ekholm, akinek a tenyeres pörgetése most is halálos fegyvernek bizonyult. – Nem ütöm meg túl gyorsan a labdát, viszont nagyon nagy falsot teszek bele, és az ilyen lassú, de nagyon pörgő labdát nem könnyű visszaadni."

Az eddig szintén remeklő Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős előtt a férfi párosok elődöntőjében a második kiemelt Hugo Calderano és Gustavo Tsuboi jelentette a következő akadályt. Amely most túl magasnak bizonyult, pedig nem sokon múlt.

Két viszonylag sima játszma után 1:1-re álltak a felek. A harmadikban Ecsekiék négy szettlabdát hárítottak, egyet pedig ők nem tudtak kihasználni, végül 15:13 lett oda. Ezen sikerült túllépni és 11:9-cel egyenlíteni, de a döntő szettben 5:1-es hátrányban fordultak a magyar fiúk, és ezt már nem tudták ledolgozni. Összességében így is jár a kalapemelés nekik.

„A mi győzelmünk is benne volt a mérkőzésben, látványos összecsapás volt, nagyon jó technikai megoldásokkal, pontos játékkal. Talán a végén kicsit pontosabbak voltak, kijött a tapasztalatuk, és ezért nyertek ők – mondta Szudi Ádám, aki összehasonlította a mostani meccsüket a negyeddöntővel. – Ez volt a nehezebb meccs. A tajvaniak világbajnokok, de ők sablonpingpongot játszanak, nagyon jól, de mindig tudtuk, hogy mi történik majd. Ez a brazil kettős viszont sokkal többet variált a játékban, jóval kevésbé lehetett tudni, mi következik, nem tudtunk annyira rákészülni egy-egy ütésre, tehát nehezebb dolgunk volt."

Ecsekire és Szudira két hét múlva újabb fontos megméretés vár, hiszen részt vesznek Szocsiban az első ízben megrendezendő U21-es Európa-bajnokságon.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Póta Georgina, Matilda Ekholm (svéd)–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani) 3:1 (7, 6, –7, 8)
Csen Hszing-tung, Li Csia-ji (kínai)–Marija Dolgih, Polina Mihajlova (orosz) 3:0 (5, 7, 2)

FÉRFI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Hugo Calderano, Gustavo Tsuboi (brazil) 2:3 (5, –7, –13, 9, –6)
Fang Po, Csou Jü (kínai)–Ruwen Filus, Ricardo Walther (német) 3:2 (–1, 6, 9, –5, 8)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina, Matilda Ekholm (svéd)–Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol) 3:0 (6, 7, 8)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani) 1:3 (–6, 9, –10, –5)

FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Csen Csien-an és Csüang Csi-jüan (tajvani) 3:0 (7, 4, 8)

Go to top