ecseki-szudi-world-tour-2017

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős parádés játékkal 3:0-ra nyert a 2013-as világbajnok duó ellen, ezzel bejutott a budapesti world tour-versenyen a férfi párosok elődöntőjébe. Női párosban Póta Georgina és Matilda Ekholm szintén a legjobb négy között van már.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám a csütörtöki nyolcaddöntőben sem játszott rosszul – persze úgy nem is nyerhettek volna két szingapúri ellen –, a negyeddöntőben azonban erre még rá kellett tenni egy lapáttal. Nos, rátettek, kettővel is.

Ecseki egészen pontosan azt mondta, hogy csúcsteljesítményre lesz szükségük, ugyanis a 2013-as páros világbajnokok várnak rájuk. A csúcsteljesítmény megvolt, ennek pedig Csen Csien-an és Csüang Csi-jüan látta kárát. A magyar fiúk a 11:7-re megnyert első szett után a másodikban szinte nem tudtak hibázni, mindkettejüknek sült a keze (11:4). A két tajvani a harmadik játszmában is futott az eredmény után, de utolérni nem tudta Szudiékat, akik már az interjúkon is túl voltak, amikor a negyeddöntő másik három mérkőzése még javában tartott. Következő ellenfeleik játszottak a legtovább, a brazil Hugo Calderano és Gustavo Tsuboi döntő szettben jutott túl a cseh Tomás Konecny, Tomás Polansky kettősön.

„A páros teljesen más műfaj, mint az egyéni, itt az egyéni különbségek annyira nem jönnek ki. Nagyon jól együtt dolgoztunk Ádámmal ezen a meccsen is, mindketten nagyon jó napot fogtunk ki. Az elődöntőben hasonló játékra lesz szükség – mondta Ecseki, majd még visszatért a negyeddöntőre. – A mérkőzés előtt elemeztük kicsit a tajvaniak játékát. Ők erőltetik a rövid-rövidet, amiről úgy gondoltuk, hogy fekszik nekünk, mert nekünk is hasonló a játékunk, amíg pörgetéshez nem jutunk. Ma jobban játszottuk náluk a rövid-rövidet, ezért sokkal hamarabb jutottunk pörgetéshez, és mi tudtuk irányítani a meccset."

Póta Georgina és Matilda Ekholm a női párosok negyeddöntőjében sem vesztett szettet. Két spanyol került az útjukba, azaz a kijevi születésű Galia Dvorak és a kínai szülőktől származó Maria Xiao. Pótáék sorrendben 6, 7 és 8 pontot engedtek ellenfelüknek, nem kellett tehát tövig rágnunk a körmünket.

„Kicsit korán kezdtünk, reggel tízkor, nekem tovább tart felébredi, de jól be tudtunk ütni előtte. Szerintem jól játszottunk, én nem nagyon hibáztam, éreztem mindkét játékost. A 3:0 szerintem nagyon jó eredmény, mert ez egy összeszokott páros, amely nyert már nehéz meccseket a world touron" – nyilatkozta elődöntőbe jutásuk után Póta Georgina.

Matilda Ekholmot arról kérdeztük, mennyire szokott már össze magyar párjával, akivel tavaly állt össze.

„Teljesen más játékot játszunk. Én nagy falsokkal, ő pedig gyorsabban, ami azt is jelenti, hogy más labdákat kapunk vissza, mint egyesben. Azonban minél többet játszunk együtt, annál inkább hozzászokunk egymás ütéseihez, labdáihoz, az ellenfélnek pedig nagyon zavaró, hogy teljesen különböző labdákat kapnak tőlünk" – válaszolta a svéd lány, hozzátéve, hogy most már egyértelműen az arany a céljuk.

A Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duóra az a Lin Csia-hszüan és Lin Po-hszüan várt, aki a nyolcaddöntőben kiejtette Madarász Dórát és Pergel Szandrát. A két tajvani most nem ütött annyi neccet és csuszát, mint Eb-bronzérmes párosunk ellen, de e nélkül is sikerült győzniük. Pedig 1:1-es szettállásnál Bálinték 10:7-ről jöttek vissza, a negyedik játszmában pedig 4:1-re vezettek a magyarok, mielőtt 11:5-re elbuktak.

A két tajvani remélhetőleg utoljára örülhetett ezen a versenyen, hiszen az elődöntőben Pótáékkal találkoznak.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Póta Georgina, Matilda Ekholm (svéd)–Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol) 3:0 (6, 7, 8)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani) 1:3 (–6, 9, –10, –5)

FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Csen Csien-an, Csüang Csi-jüan (tajvani) 3:0 (7, 4, 8)

Go to top