pergel-szandra-wt-2017

Pergel Szandra a selejtező utolsó szakaszában legyőzte orosz ellenfelét, ezzel főtáblára jutott a budapesti BOK Csarnokban zajló world tour-versenyen. Nagyváradi Mercédesznek ugyanez nem sikerült.

Szerda délelőtt Nagyváradi Mercédesz és Pergel Szandra is orosz játékos legyőzésével nyerte meg a selejtezőcsoportját (a Pergel által megvert Yana Timina ugyan holland színekben játszik, de moszkvai születésű), és a főtáblára jutásért való bejátszáson is orosz ellenfelek vártak rájuk, két Olga.

Nagyváradi (234.) korábban bravúros győzelmet aratott a világranglista 89. helyén álló Anna Tihomirova ellen, remélhettük, hogy a 147.-ként jegyzett Olga Vorobjova ellen is képes lesz hasonlóra. A meccs előtt azt mondta, elengedi majd a kezét, próbálja élvezni a játékot. Az első szettet meg is nyerte 11:9-re, a következő kettőt azonban elbukta 16:14-re, illetve 12:10-re. Ez láthatóan megtörte, a folytatásban ugyanis már nem tudott kellő ellenállást kifejteni, 4:1 lett a vége.

Pergel (103.) kétszettes előnyre tett szert Olga Kulikova (186.) ellen, és az is belefért neki, hogy a harmadik játszmát nagy küzdelemben elbukja, ez sem zökkentette ki. A Budaörs játékosa 4:1-es győzelmével feljutott a főtáblára, ahol a nőknél rajta kívül Póta Georgina és Madarász Dóra képviseli a magyar színeket.

FŐTÁBLÁS A BÁLINT, NAGYVÁRADI DUÓ

Szerda este elkezdődtek a páros versenyszámok is, mégpedig a selejtezőkkel, amelyek három óra alatt véget is értek. Csak a nőknél voltunk érdekelve, három duó révén. A Peterman-Varga Tímea, Szvitacs Alexa kettős hiába harcolta ki a döntő szettet Alex Galic és Magdalena Sikorska ellen, a szlovén, lengyel duó 11:0-ra megnyerte azt, míg Ambrus Krisztina az osztrák Karoline Mischek oldalán 3:0-s vereséget szenvedett két svédtől.

„Nem gyakoroltuk előtte együtt a párost, én ráadásul eddig még sosem indultam balkezes partnerrel. Párosban szerválni és fogadni is fonákkal szeretek, de most egyikre sem volt lehetőség, nem is éreztük meg egymás mozgását" – mondta Ambrus Krisztina, aki állandó pár híján félig-meddig kényszerből indult Mischekkel.

Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz viszont 3:1-es sikerrel kezdett egy szerb kettős ellen, nem csoda, hogy jó kedvűen adtak interjút utána.

„Próbáltunk mi kezdeményezni, a szemcsés játékosnak pedig elkerülni a szemcséjét, mert arról elég furcsán jött vissza a labda" – beszélt kicsit a taktikáról Bálint Bernadett.

A két lány öröme csak fokozódott a második meccsük után, ugyanis azt is megnyerték 3:1-re, ezzel felkerültek a 16-os főtáblára, ahol a Pergel, Madarász duó, valamint Póta Georgina (a svéd Matilda Ekholm oldalán) alanyi jogon szerepel.

Az U21-esek döntői egy sima és egy végletekig kiélezett mérkőzést hoztak. A nőknél két szingapúri csapott össze, az első helyen kiemelt Ceng Csien nem engedett játszmát a másodiként rangsorolt Lin Jének.

A fiúknál is az első két kiemelt találkozott, ám itt az alacsonyabban rangsorolt játékos nyert, a kazah Kirill Gerasszimenko döntő szett 15:13-ra győzte le Can Akkuzut. A francia kisírt szemekkel jelent meg az eredményhirdetésen.

SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES, A FŐTÁBLÁRA JUTÁSÉRT
Nagyváradi Mercédesz–Olga Vorobjova (orosz) 1:4 (9, –14, –10, –7, –4)
Pergel Szandra–Olga Kulikova (orosz) 4:1 (4, 12, –11, 7, 4)

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Karin Adámková, Aneta Kucerová (cseh) 3:1 (6, 7, –10, 5)
Ambrus Krisztina, Karoline Mischek (magyar, osztrák)–Linda Bergström, Jennifer Jonsson (svéd) 0:3 (–5, –11, –9)
Peterman-Varga Tímea, Szvitacs Alexa–Alex Galic, Magdalena Sikorska (szlovén, lengyel) 2:3 (7, –9, –5, 8, –0)
2. FORDULÓ
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Izabela Lupulesku, Andrea Todorovics (szerb) 3:1 (6, 9, –10, 5)

FÉRFI U21
DÖNTŐ
Kirill Gerasszimenko (kazah)–Can Akkuzu (francia) 3:2 (15, –6, –6, 7, 13)

NŐI U21
DÖNTŐ
Ceng Csien (szingapúri)–Lin Je (szingapúri) 3:0 (8, 7, 7)

A MAGYAROK FŐTÁBLÁS MÉRKŐZÉSEI
CSÜTÖRTÖK
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
10:50 Madarász Dóra, Pergel Szandra–Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani)
10:50 Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Jekatyerina Guszeva, Julija Prohorova (orosz)
10:50 Póta Georgina, Matilda, Ekholm (magyar, svéd)–Natalia Bajor, Darja Trigolosz (lengyel, fehérorosz)

FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
12:30 Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Csev Csö-jü, Kao Ning (szingapúri)

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ (A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
14:00 Pergel Szandra–Csen Hszing-tung (kínai)
16:00 Madarász Dóra–Britt Eerland (holland)
20:30 Póta Georgina–Renata Strbíková (cseh)

FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
21:30 Pattantyús Ádám–Tomás Konecny (cseh)

Go to top