bp-wt-2017

A névadó szponzor majdnem a duplájára, 70 ezer dollárról 120 ezerre emelte a budapesti World Tour-verseny összdíjazását. Póta Georginát a hazai közönség kiszolgálása is motiválja, míg Vlagyimir Szamszonov a 27. egyéni World Tour-aranyáért indul harcba.

Póta Georgina már kétszer nyert egyéniben World Tour-versenyt (2014-ben és 2016-ban is Belgiumban), és bár most erre a mezőny erőssége miatt kevés az esélye, nem szeretne csalódást okozni a hazai nézőknek.

„Szeretnék bejutni a negyeddöntőbe, mivel hatodik kiemelt vagyok. Tudom, hogy nehéz lesz, mert nagyon sok jó játékos jön, néhányan közülük Kínából... Remélem, jó sorsolást kapok és minél több mérkőzést tudok játszani. Szeretnék örömet szerezni a magyar nézőknek. Párosban Matilda Ekholmmal az elődöntő a fő célkitűzésünk, de ha eljutnánk odáig, akkor már persze szép lenne megnyerni a versenyt.

Csalódást jelentett, hogy tavaly nem teljesült a legnagyobb álmom, nem tudtam egyéniben érmet szerezni az Európa-bajnokságon. Több tornán azonban jól szerepeltem, a Belgium Openen egyesben és párosban is aranyat nyertem, majd párosban Matildával megnyertük a Czech Opent. Annak is örültem, hogy részt vehettem az Egyesült Államokban megrendezett világkupán. Idén szeretnék javítani a világranglista-helyezésemen és bejutni a World Tour nagydöntőjébe párosban és egyesben. A legnagyobb célom továbbra is az egyéni Eb-érem, de ezt 2017-ben nem tudom megszerezni, mivel idén csak csapat Európa-bajnokságot rendeznek."

Férfi egyesben Vlagyimir Szamszanov az első kiemelt, aki már az első World Tour-verseny (1996) előtt ismert név volt a sportágban. A fehérorosz veterán idén áprilisban már a 41. születésnapját ünnepelheti, de még mindig számolni kell vele. Eredménylistája az ázsiai dominancia ellenére rendkívül hosszú és tiszteletet parancsoló. Hatszoros Európa-bajnoknak mondhatja magát, világkupát háromszor nyert egyesben, világbajnokságon pedig egyesben egy ezüst-, párosban egy ezüst- és egy bronzérmet nyert. A hivatalos világranglista bevezetése óta nála hosszabb ideig senkit sem jegyeztek a top 10-ben, 1995 decemberétől 2011 decemberéig 191 hónapon át volt folyamatosan a legjobb tízben. Jelenleg a nyolcadik helyen áll, de vezette is a ranglistát.
Természetesen a World Tour-versenyeken is nyert „ezt-azt", egyéniben például 26 aranyérmet. A dobogóra Budapesten is meglesz minden esélye.

Kosiba Dánielről ez nem mondható el, ugyanis svéd klubcsapatában vár rá fontos mérkőzés, így vissza kellett lépnie a hazai WT-tornától. Ahogy a mandulagyulladással küzdő Majoros Bencének és a lesérülő Imre Leilának is. A nemzetközi mezőny legnevesebb visszalépője a sérülésre hivatkozó kínai Csu Jü-ling, aki női egyesben első kiemeltként indult volna.

Jó hír viszont, hogy a névadó szponzornak, a Seamasternek köszönhetően a verseny összdíjazása 70 ezerről 120 ezer dollárra emelkedett.

2017 SEAMASTER ITTF WORLD TOUR HUNGARIAN OPEN

Időpont: január 17-22.
Helyszín: Budapesti Olimpiai Központ (volt SYMA csarnok)
Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
 
Jegyeket csak a helyszínen lehet vásárolni. Január 17, 18 és 19-én 1500 Ft, Január 20, 21 és 22-én 2500 Ft a napijegy ára. Diákoknak, nyugdíjasoknak, érvényes(!) versenyengedéllyel rendelkezőknek 1500 helyett 1000 Ft, illetve 2500 helyett 1500 Ft a kedvezményes ár. Hetijegyet egységesen 8000 Ft-ért lehet vásárolni.

HD live streaming (3 asztal mindig online)
https://tv.ittf.com/ jobb oldalon lehet indítani a közvetítéseket egyenként

Mérkőzéslisták

 
Go to top