hungarian-open-sajtotajekoztato-2017

Kedden tartották a budapesti World Tour-verseny sajtótájékoztatóját, amelyen újabb érdekességeket tudhattak meg az érdeklődők.

Január 17-től 22-ig a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) rendezik a World Tour-sorozat idei első állomását. Az első két napon 22 asztalon folynak a küzdelmek, ezután a főtáblára jutottak négy centerasztalon folytatják szereplésüket.

Dr. Stocker Miklós, a hazai szövetség főtitkára elmondta, hogy nagy szívfájdalmukra tavaly kínai játékosok nélkül rendezték meg a budapesti World Tour-versenyt, mivel Kínában pont azon a héten rendezték a vb-válogatót. Idén a sportág szuperhatalmából is érkeznek versenyzők, a japánok viszont nem tudnak eljönni, ugyanis ezúttal az ő országos válogatójuk ütközik a budapesti verseny időpontjával.

Az M4 Sport és az Eurosport mellett többek között a kínai tévé is közvetít a tornáról, ami nézők tízmilliót ígéri csak az ázsiai országból. Stocker Miklóstól megtudtuk, hogy a tavalyi versenyt csak Kínában 23 millióan nézték élőben, most ennél is nagyobb számot várnak a szervezők.

Téglás Péter az utolsó nagy versenyére készül magyar női szövetségi kapitányként. Az esélyekről a következőt mondta:

„A nagyobb pingpongos nemzetek közül csak a japánok nem jönnek, tehát nagyon nehéz verseny lesz ez minden magyar számára. Ha a Madarász, Pergel páros meg tudná ismételni az Eb-szereplését, vagy Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán bejutna a legjobb négy közé, az nagyon fontos lenne a rendezők szempontjából és az ő szempontjukból is, hiszen mindannyian ki szeretnének jutni a World Tour nagydöntőjére. Itt fontos pontokat gyűjthetnek. Egyéniben még nehezebb lesz, Gina hetedik kiemelt, de három, ranglistapont nélküli kínai a selejtezőből jön majd, akik bárkinek, így más ázsiai játékosoknak is a végállomást jelenthetik. A főtáblára a selejtezőből Pergel Szandrának van reális esélye feljutni."

Póta Georgina mellett Madarász Dóra is a főtáblán kezdi meg szereplését.

A férfiaknál egy biztos főtáblásunk van Pattantyús Ádám személyében.

„Kiemeltként a legjobb 32 között kezdek, oda már a selejtező által alaposan megszűrt mezőny érkezik. Nehéz lesz akár egy meccset is nyernem, de a célom az, hogy a kiemelt pozíciómat megtartva bejussak a legjobb tizenhatba. Annak örülök, hogy DHS labdákkal rendezik a versenyt, bár előtte Lengyelországban másfajta labdákkal kell játszanom, de lesz idő átállni a DHS-re" – mondta legmagasabban jegyzett férfi játékosunk, akinek kellemes emlékei vannak a BOK Csarnokról (régi nevén SYMA Csarnok), hiszen válogatottként itt érte el első nagyobb sikereit.

Jegyek csak a helyszínen kaphatók. Az első három napra 1500 forintba, január 20-ra, 21-re és 22-re 2500 forintba kerül a napijegy. Diákoknak, nyugdíjasoknak, versenyengedéllyel rendelkezőknek 1000, illetve 1500 forint a kedvezményes ár. Hetijegyet egységesen 8000 forintért lehet vásárolni. A csarnokban 2000 néző számára tudnak ülőhelyet biztosítani.

Go to top