fazekas-maria-budaors-kszl-2016

A Budaörs és a Szekszárd női csapata sima győzelmet aratott, míg a Celldömölk férfiegyüttese kikapott a Klubcsapatok Szuperligája legutóbbi fordulójában.

A Budaörs az U21-es cseh válogatottat látta vendégül, és a várakozásoknak megfelelően könnyed győzelmet aratott. A hibátlan teljesítmény Pergel Szandra második mérkőzésén forgott veszélyben, de a budaörsi játékos 0:2-ről fordítani tudott.

„Sérülés miatt egy hónapig nem játszottam meccset, nagyon nehezen megy a visszatérés, nehezen jövök bele a játékba – nyilatkozta Pergel Szandra. – Ráadásul egy nálam papíron gyengébb pingpongossal játszottam, akinek többször szerencséje is volt, ami szintén lefelé húzza ilyenkor az embert."

A találkozó „céljáról" a következőt mondta Harczi Zsolt vezetőedző:
„Az ellenfelet semmilyen tekintetben nem lebecsülve a Postás elleni csütörtöki bajnoki mérkőzésünk előtti edzőmeccsnek tekintettük ezt a találkozót, amely a célját végül is elérte. Csehországban sokan pingpongoznak, a fiatalok is jól játszanak, de azon a szinten még nincsenek, hogy meg tudják szorítani a felnőttválogatottunk tagjait."

„Ilyenkor sokkal jobban kell koncentrálni – beszélt a két mérkőzést nyerő Varga Tímea az egyoldalúnak tűnő összecsapások lélektanáról. – Azt szokták mondani, hogy 2:0, 10:0-nál sincs még vége a meccsnek. Ez az, ami ilyenkor ébren tart, és minél jobban vezetek, annál jobban próbálok odafigyelni, mert az ellenfél bármikor feljöhet, a tizenegyes szettek elég rövidek."

A párosban és egyesben is egy meccset játszó és nyerő Fazekas Mária elégedetten értékelt:
„Én mindig azon mérem le magam, hogy a mozgás mennyire megy az asztalnál, mennyire kötöttek az izmaim. Ezzel most elégedett voltam, és »ment« a kéz is."

A Szekszárd kicsit jobban megizzadt az U21-es szlovén csapat ellen, de Madarász Dóra és Lovas Petra vezérletével 6:2-re győzött.

A férfi KSZL-ben a Celldömölk a Muskó Péterrel felálló SK Vydrany (Nemeshódos) vendége volt, és 6:2-es vereséget szenvedett.

KLUBCSAPATOK SZUPERLIGÁJA
NŐK
B-csoport
Szekszárd AC–U21 Team Slovenia 6:2
Gy: Madarász 3, Lovas 2, Madarász/Lovas pár, illetve Pavcnik 1, Tofant 1

C-csoport
Budaörsi 2i SC–U21 Team Czechia 7:0
Gy: Varga 2, Pergel 2, Fazekas 2, Pergel/Fazekas pár


FÉRFIAK
B-csoport
SK Vydrany (SVK)–CVSE Swietelsky 6:2
Gy: Diduh 3, Lelkes 1, Novota 1, Diduh/Muskó pár, illetve Lindner 1, Szita 1)

Go to top