pota-georgina-fu-yu-ellen

Póta Georgina döntő szettben kikapott a portugál színekben játszó Yu Futól a Budapesten zajló Európa-bajnokságon a női egyes nyolcaddöntőjében, ezzel befejezte szereplését.

A világranglistás helyezések alapján nem nagyon lehetett egyértelmű esélyesről beszélni, Póta a 34., Yu Fu a 37. helyet foglalja el a sorban. Gina mindenesetre ott folytatta, ahol pénteken abbahagyta, egy sima és egy még simább játszmával 2:0-s előnybe került. A 37 éves, kínai származású portugál 11:5-tel szépített, a következő játszmában pedig 3:0-ra vezetett. Sikerült megtörni a lendületét, és a szett 11:7-tel Gináé lett.

Yu Fu az előző fordulóban 3:1-es hátrányból fordított, nem dőlhettünk tehát hátra. Most is elkezdte a felzárkózást, sőt, viszonylag könnyedén egyenlített.

A döntő szettet is ő kezdte jobban, bár 3:1-nél szervát rontott. Annyira azért nem volt ideges, hogy kiengedje kezéből az irányítást, és a második mérkőzéslabdáját sajnos már értékesítette, így ő jutott a legjobb nyolc közé.

„Csalódott vagyok, mert 3:1-re vezettem, és az ötödik szettben is 3:1-em volt, akkor időt kértek – értékelt Póta Georgina. – Ott kicsit megtorpantam és megzavarodtam. Kár érte, mert ha nincs az az időkérés, akkor szerintem lendületből végigvittem volna. Taktikát is váltott, hosszabbakat kezdett szerválni, én meg rosszul fogadtam. Nem sok európai játékosa van egyébként, aki szeret ellene játszani. Hiányzott, hogy fonákkal tudjak falsot pörgetni, ezt tollszárral jól lekezelte, és ezzel előnybe került, ki tudott mozgatni. A közönséget imádtam, nekik köszönhetem, hogy az első meccsemen null háromról felálltam. Most is hallottam őket, valaki például mindig beordította, hogy játsszak tenyeresre. Köszönöm a nézőknek, hogy velem voltak és ennyire drukkoltak."

A jövővel kapcsolatban a következőt mondta legjobb női pingpongosunk:

„Természetesen nekifutok újra, amíg játszom, minden Európa-bajnokságon megpróbálok egyéniben érmet szerezni. Nem tudom, mi kellene ehhez, sokkal többet nem nagyon tudok tenni, most már én is harmincon felül vagyok, fizikailag nem tudok már sokkal többet edzeni, de persze a technikán mindig van mit csiszolni. Jövőre azonban még van egy csapat Európa-bajnokság, és más versenyek is."

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, OKTÓBER 18-23.
NŐI EGYES, FŐTÁBLA
NYOLCADDÖNTŐ
Yu Fu (portugál)–Póta Georgina 4:3 (–5, –2, 5, –7, 5, 2, 7)

Go to top