pattantyus-adam-eb

A férfi egyesben induló öt magyar asztaliteniszező közül Pattantyús Ádám és Szudi Ádám jutott főtáblára, Kosiba Dániel, Majoros Bence és Lakatos Tamás kiesett. Vegyes párosban a Szudi Ádám, Pergel Szandra és az Oláh Benedek, Póta Georgina kettős is nyolcaddöntőbe jutott.

Pattantyús Ádámnak nem okozott gondot az albán Dorjan Tapia, riói olimpikonunk három győzelemmel masírozott a főtáblára.

„Az elsődleges cél az volt, hogy a csoportkört sikerrel vegyem – nyilatkozta Pattantyús. – Szerencsés volt a sorsolásom, mert sokkal nehezebben megverhető csoportellenfeleket is kaphattam volna. A nagy célom a nyolcaddöntős szereplés, ami óriási siker lenne, de ha a legjobb harminckettő közé bejutnék, már az is szép eredmény lenne. Nagyon sok függ persze most már a sorsolástól is, akár a végső győztes is ki lehet fogni."

Szudi Ádám 3:0-s szettelőnyről és meccslabdákról került igen nehéz helyzetbe a svájci Lionel Weberrel szemben, a döntő szettben 9:7-re vezetett ellenfele, ám ezt követően már csak Szudi csinált pontot, így megszerezte a kvartett második helyét.

„Ez a papírforma – utalt a csoport végeredményére Szudi. – Örülök, hogy meg tudtam nyerni ezt a meccset, remélem, hogy lesz folytatás."

Második lett Kosiba Dániel is, de az ő mérkőzésén nem kellett lerágnunk a körmünket, izgalomnak ugyanis nyoma sem volt, 4:0-ra nyert az észt Aleksandr Smirnov ellen.

Majoros Bence kedden a nap bravúrját mutatta be azzal, hogy 4:1-re legyőzte csoportja legjobbját, Alekszandar Karakasevicset. A világranglistán 75 hellyel mögötte álló Ewout Oostwouder ellen elég lett volna három játszmát nyernie a csoportelsőséghez, ám 4:2-re kikapott a nyurga hollandtól, és a hármas körbeverésből csoportmásodikként jött ki.

Még rosszabbul járt Lakatos Tamás, aki a nyitó napon szintén borította a papírformát a Mihai Bobocica elleni sikerével, a csupa szív játékot bemutató osztrák David Serdaroglu azonban rendkívül kiélezett szettekben 4:2-re megverte szerdán, így a csoport harmadik helyén végzett a magyar játékos, ezzel kiesett.

Férfi egyesben a 23 csoportelső egyenes ágon csatlakozott a 32 kiemelthez, míg a csoportmásodikak közül ötöt kisorsoltak, akik ezzel befejezték szereplésüket, míg a másik 18 csoportmásodikat összesorsolták, és játszhatnak a főtáblára jutásért. A balszerencsés ötök egyike volt sajnos Majoros, aki ezzel egyesben búcsúzott.

Kosiba kemény diót kapott az olasz Mihai Bobocica személyében – bár Lakatos Tamás kedden megmutatta, hogy ő is verhető –, Szudi Ádámnak viszont az ír Ashley Robinson jutott, aki ellen jó eséllyel indul harcba. A papírforma mindkét esetben érvényesült.

Szudi 4:0-s sikerrel biztosította helyét a legjobb 64 között, Kosiba viszont csak egy játszmát tudott elcsípni, Bobocica megérdemelten jutott tovább.

„Az előző meccs is simának indult, most próbáltam még jobban koncentrálni, amikor vezettem, hogy ne szaladjak bele olyan felesleges szettekbe, mint az előző találkozón" – értékelt Szudi.

JÁTÉK NÉLKÜL

Női párosban Lovas Petra a szlovákiai Eva Ódorová, azaz Ódor Éva oldalán selejtezőt kényszerült játszani, azaz csak kényszerült volna, ám angol ellenfeleik nem álltak ki, így játék nélkül kerültek főtáblára.

Ecseki Nándornak és Majorosnak nem volt ilyen könnyű dolga, de két észttel három szettben elbántak, így ők is a főtáblán folytathatják.

Vegyes párosban a Szudi, Pergel kettős a főtáblán folytatta, amit a selejtezőben elkezdett. A veterán osztrák védő, Chen Weixing ugyan Sofia Polcanovával felállt kétszettes hátrányból, ám a döntő játszmát már újra a magyarok uralták.

Oláh Benedek és Póta Georgina az első mérkőzését játszotta egymás oldalán, és debütálásuk jól sikerült, a francia Benjamin Brossier-nek és Stéphanie Loeuillette-nek egy játszmát engedélyeztek.

Nagy Krisztián és Andrea Pavlovic döntő szettben alulmaradt egy holland kettőssel szemben, így a 32 között búcsúzott.

TIN-TIN HO VÁR PÓTA GEORGINÁRA

Szerda este elkészítették a férfi és női egyes főtáblájának sorsolását.
Póta Georgina (34. a világranglistán) az angolok 18 éves, ázsiai felmenőkkel bíró reménysége, Tin-Tin Ho (214.) ellen mutatkozik be egyesben, majd a román Irina Ciobanu vagy az osztrák Amelie Solja várhat rá.
Lovas Petrát (91.) az ukrán Ganna Gaponovával sorsolták össze, akit nem jegyeznek a világranglistán, Nagyváradi Mercédeszt (247.) pedig az orosz Polina Mihajlovával (48.).
Pergel Szandra (106.) a lengyelek ötszörös paralimpiai bajnokával, Natalia Partykával (83.) találkozik, míg Madarász Dóra (113.) az 53 éves luxemburgi Ni Xialiannal (66.), aki már sokszor borsot tört a magyarok orra alá, remélhetőleg most mi örülhetünk.

Pattantyús Ádám (82.) a sikeres selejtező után a svéd Mattias Karlsson ellen (42.) folytatja, győzelme esetén pedig a második kiemelt Vlagyimir Szamszonovval (9.) csapna össze valószínűleg.

Szudi Ádámra nem kisebb név, mint a portugálokkal csapatban Eb-t nyerő Marcos Freitas (12.) vár, aki harmadik kiemeltként indul.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, OKTÓBER 18-23.
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
3. CSOPORT
Pattantyús Ádám–Dorjan Tapia (albán) 4:0 (3, 5, 4, 6)
KEDDI EREDMÉNYEK
Pattantyús Ádám–Omri Ben Ari (izraeli) 4:2 (–8, 9, –7, 7, 4, 6)
Pattantyús Ádám–Laurens Tromer (holland) 4:0 (8, 10, 8, 3)

5. CSOPORT
Ewout Oostwouder (holland)–Majoros Bence 4:2 (10, –8, –2, 5, 10, 7)
KEDDI EREDMÉNYEK
Majoros Bence–Gabriel Grixti (máltai) 4:0 (2, 2, 7, 2)
Majoros Bence–Alekszandar Karakasevic (szerb) 4:1 (6, 5, –9, 9, 9)

10. CSOPORT
Szudi Ádám–Lionel Weber (svájci) 4:3 (5, 8, 8, –13, –6, –11, 9)
KEDDI EREDMÉNYEK
Szudi Ádám–Vladislav Ursu (moldovai) 4:1 (6, 5, 3, –9, 5)
Cédric Nuytinck (belga)–Szudi Ádám 4:1 (9, 9, 8, –8, 4)

13. CSOPORT
David Serdaroglu (osztrák)–Lakatos Tamás 4:2 (10, 5, –15, –9, 12, 13)
KEDDI EREDMÉNYEK
Lakatos Tamás–Miikka O'Connor (finn) 4:1 (7, –9, 4, 6, 2)
Lakatos Tamás–Mihai Bobocica (olasz) 4:3 (–8, 6, 9, –6, –13, –8, 7)

22. CSOPORT
Kosiba Dániel–Aleksandr Smirnov (észt) 4:0 (7, 3, 5, 5)
KEDDI EREDMÉNYEK
Kosiba Dániel–Craig Howieson (skót) 4:0 (9, 12, 5, 7)
Tomislav Pucar (horvát)–Kosiba Dániel 4:3 (–11, –10, 9, –9, 1, 9, 6)

BEJÁTSZÁS A FŐTÁBLÁRA JUTÁSÉRT
Szudi Ádám–Ashley Robinson (ír) 4:0 (8, 6, 8, 3)
Mihai Bobocica (olasz)–Kosiba Dániel 4:1 (7, 7, –12, 5, 5)

FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Ecseki Nándor, Majoros Bence–Aleksandr Smirnov, Vallot Vainula (észt) 3:0 (8, 14, 9)

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Lovas Petra, Eva Ódorová (magyar, szlovák)–Ho Tin-Tin, Kelly Sibley (angol) játék nélkül

VEGYES PÁROS, FŐTÁBLA
1. FORDULÓ
Oláh Benedek, Póta Georgina (finn, magyar)–Benjamin Brossier, Stéphanie Loeuillette (francia) 3:1 (8, 9, –9, 8)
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Chen Wiexing, Sofia Polcanova (osztrák) 3:2 (3, 6, –9, –9, 4)
Laurens Tromer, Britt Eerland (holland)–Nagy Krisztián, Andrea Pavlovic (magyar, horvát) 3:2 (–8, 4, –16, 6, 6)

 

Go to top