szudi-pergel

A Szudi Ádám, Pergel Szandra és a Nagy Krisztián, Andrea Pavlovic kettős is főtáblára jutott a vegyes párosoknál a budapesti Európa-bajnokságon. Női egyesben ez Pergel Szandrának, Madarász Dórának és Fortunának is köszönhetően Nagyváradi Mercédesznek is sikerült.

A Szudi, Pergel duó a keddi nyitó napon nyerte meg első mérkőzését, és a selejtező második fordulóját is sikerrel vette, 3:1-re legyőzve a belga Cédric Nuytincket és Eline Loyent, ezzel feljutott a főtáblára, ahol az osztrák Chen Weixing, Sofia Polcanova pár lesz az ellenfele.

Szintén a legjobb 32 között folytathatja Nagy Krisztián és Andrea Pavlovic, akiknek csak egy mérkőzést kellett nyerniük a főtáblához. Ez sikerült nekik, a szlovén Darko Jorgic, Alex Galic duó ellen szép győzelmet arattak, a főtáblán a holland Laurens Tromer és Britt Eerland lesz az első ellenfelük.

Az alanyi jogon főtáblás Oláh Benedek, Póta Georgina egység a francia Benjamin Brossier, Stéphanie Loeuillette duó ellen kezd.

Női egyesben Pergel Szandra és Madarász Dóra százszázalékos mérleggel zárta a selejtezőt, ezzel csatlakozott a már főtáblás Póta Georginához és Lovas Petrához.

Nagyváradi Mercédesz az első szerdai mérkőzésén kikapott ugyan, a másodikat viszont megnyerte, így csoportmásodikként végzett. A csoportmásodikak közül hét sorsolással került a főtáblára, a fennmaradó tizenkettőnek még egy mérkőzést kell játszania és nyernie a főtáblára jutáshoz. Nagyváradi a hét szerencsés között volt, így kijelenthető, hogy mind az öt női indulónk főtáblás női egyesben – Póta Georgina és Lovas Petra selejtező nélkül.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, OKTÓBER 18-23.
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
3. CSOPORT
Britt Eerland (holland)–Nagyváradi Mercédesz 4:1 (–10, 6, 5, 6, 11)
Nagyváradi Mercédesz–Dorina Srebrnjak (horvát) 4:1 (11, –8, 10, 5, 8)
KEDDI EREDMÉNYEK
Nagyváradi Mercédesz–Natalija Alekszijejenko (ukrán) 4:0 (10, 8, 7, 4)
Nagyváradi Mercédesz–Diana Rusinova (lett) 4:0 (5, 4, 5, 4)

4. CSOPORT
Pergel Szandra–Ivona Petrics (montenegrói) 4:0 (4, 4, 4, 8)
KEDDI EREDMÉNYEK
Pergel Szandra–Charlotte Carey (walesi) 4:1 (5, 7, 10, –8, 2)
Pergel Szandra–Egle Stuckyté (litván) 4:1 (–9, 2, 6, 5, 5)

9. CSOPORT
Madarász Dóra–Inta Zdanovska (lett) 4:0 (6, 7, 6, 8)
KEDDI EREDMÉNYEK
Madarász Dóra–Maria Hrisztoforaki (görög) 4:0 (6, 8, 10, 11)
Madarász Dóra–Manca Fajmut (szlovén) 4:3 (4, 9, –5, 5, –5, –8, 10)

VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Nagy Krisztián, Andrea Pavlovic (magyar, horvát)–Darko Jorgic, Alex Galic (szlovén) 3:1 (6, –10, 6, 12)
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Cédric Nuytinck, Eline Loyen (belga) 3:1 (–8, 6, 5, 8)

Go to top