pota-georgina-vilagkupa-2016-10

Idén is lesz kiért szurkolni a női Világ Kupa-versenyen. Természetesen úgy, mint a korábbi években, most is Póta Georgina érdemelte ki a részvételt a rendkívül rangos eseményen. A két éve elődöntőig jutó, a világranglista 34. helyén álló asztaliteniszező neve azonban először nem szerepelt az indulók listáján.

„Kicsit elszomorodtam, amikor megtudtam, hogy nem vehetek részt a Világ Kupa-versenyen, hiszen ez egyrészt nagy megtiszteltetés, másrészt az előző években mindig sikerült kiharcolnom a részvételt – mondja a tavaly nyolcaddöntőig jutó Póta. – Tulajdonképpen én voltam az első a tartalék, így amikor az egyik játékos visszalépett, én kaptam meg a lehetőséget, tehát a hírekkel ellentétben nem meghívtak, hanem a ranglistahelyezésem alapján kiérdemeltem.”

Gina annak külön örül, hogy az események idén Philadelphia ad otthont, hiszen ott még sosem járt, és csak kétórányira van New Yorktól. Amiatt nem aggódik, hogy az időeltolódás kedvezőtlenül hat az Európa-bajnoki felkészülésére, mint mondja, lesz egy egész hete visszaállni a rendes kerékvágásba. Ennél színvonalasabb versennyel pedig nehezen készülhetne a budapesti kontinensviadalra.

A nők Világ Kupa-viadalát október 7-9-én rendezik Philadelphiában, Európát nyolc, Ázsiát hét, Észak-Amerikát kettő, Dél-Amerikát, Afrikát és Ausztráliát egyaránt egy játékos képviseli.

Az esemény hivatalos oldala az indulók listájával itt elérhető:

http://ittf.com/competitions/competitions2.asp?Competition_ID=2695&category=WC

Go to top