fan-csen-tung

A 19 éves Fan Csen-tung nyerte meg a Saarbrückenben megrendezett férfi világkupát, a döntőben 4:1-re legyőzve a szintén kínai Hszü Hszint.

Fan Csen-tung a világranglista második helyén áll, ám a riói olimpián nem került be a kínai csapatba. Hogy befért volna, azt néhány héttel később bizonyította azzal, hogy a China Open döntőjében legyőzte a riói aranyérmes Ma Lungot.

A világelső Ma Lung sérülés miatt kihagyta a világkupát, így honfitársa, a világranglista-3. Hszü Hszin indult helyette.

A döntőbe a papírformának megfelelően a két kínai jutott be, és Fan Csen-tung 4:1-es diadalát hozta.

„Nagy siker ez számomra, az első aranyérmem felnőtt világversenyen – mondta a finálé után a 2014-es ifjúsági olimpiai bajnoka. – Fantasztikus érzés megnyerni egy ekkora eseményt, nem is tudom, mit mondjak. Tovább akarok fejlődni, világelső, világbajnok és olimpiai bajnok szeretnék lenni. A legjobb akarok lenni! Most még élvezni szeretném ezt a sikert, aztán viszont újrakezdem az edzéseket, hogy még jobb legyek.”

A bronzmérkőzésen a hongkongi Vong Csung-ting 4:1-re verte meg a torna meglepetésemberét, a svéd Kristian Karlssont, aki Dimitrij Ovtcharovot és Simon Gauzyt is legyőzte a torna során.

A női világkupát Philadelphiában rendezik október 7–9. között, Póta Georgina részvételével.

FÉRFI VILÁGKUPA, SAARBRÜCKEN
DÖNTŐ
Fan Csen-tung (kínai)–Hszü Hszin (kínai) 4:1 (5, 6, 8, –7, 10)
BRONZMÉRKŐZÉS
Vong Csung-ting (hongkongi)–Karlsson (svéd) 4:1 (–8, 10, 6, 9, 7)

Go to top