thomas-weikert

Thomas Weikert, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) jelenlegi elnöke bejelentette, hogy indul az ITTF jövő évi elnökválasztásán.

Thomas Weikert 2014 szeptemberében helyettes elnökből lett a nemzetközi szövetség első embere, miután a kanadai Adham Sharara 15 év után lemondott elnöki tisztségéről. Ez azt is jelenti, hogy Weikert 2017-ben először indul elnökválasztáson.

Az 54 éves, jogi végzettségű német sportdiplomata a Saarbrückenben zajló férfi világkupa helyszínén jelentette be, hogy jövőre harcba száll az elnöki posztért. Kampányát öt fő téma köré építi.

1. Az asztalitenisz újraértelmezett változatát, a TTX-et minél jobban fel akarja futtatni, hogy még szélesebb körhöz jusson el ez a játék.
2. A sportág marketingjét is magasabb szintre szeretné fejleszteni, a meglévő partnerek segítségével és újak bevonásával.
3. A fejlesztési programok kiszélesítésével jobban bevonná az asztalitenisz nemzetközi vérkeringésébe a kisebb országokat is, és tovább erősítené az együttműködést a kínaiakkal a már futó Made by China program segítségével.
4. Új digitális platformok bevonásával erősítené a sportág és a szurkolók közötti kapcsolatot.
5. Az asztalitenisz minél fényesebb jövője érdekében vonzóbbá tenné a játékot a játékosok, a nézők és a média számára egyaránt, új módszerek bevezetésével.

„A következő négy évben meg kell hoznunk néhány fontos és szükségszerű döntést a sportágunkban. A célom, hogy ne csak biztosítsuk az asztalitenisz remek helyzetét az olimpiai sportágak között, hanem továbberősítsük azt” – mondta Thomas Weikert.

Az ITTF elnöki posztjára 2017. április 30-ig lehet pályázni. Az elnökválasztást 2017. május 31-én tartják a németországi Düsseldorfban.

Go to top