eb-top-indulok

Lezárult a nevezés az október 18. és 23. között Budapesten megrendezendő Európa-bajnokságra. A sportág kedvelőinek nem lehet panaszuk a mezőny erősségére, az európai asztalitenisz krémjét láthatjuk játszani a magyar fővárosban.

Akik esetleg attól tartottak, hogy két hónappal a riói olimpia után visszafogottabb lesz az érdeklődés a kontinens legjobb pingpongosainak körében a budapesti Eb iránt, azok megnyugodhatnak.

Mindkét nem képviselői közül itt lesznek gyakorlatilag a legjobbak. A férfi és a női európai ranglista első tíz-tíz helyezettjéből csak egy-egy hiányzik a nevezési listáról (a férfiaknál a német Bastian Steger, a hölgyeknél a lengyel Li Qian hagyja ki az Eb-t).

Nemcsak a két egyéni címvédőt, Dimitrij Ovtcharovot és Elizabeta Samarát láthatjuk októberben a Tüskecsarnokban játszani, hanem összesen 21 egyéni Európa-bajnoki aranyérem gazdáját.

Itt lesz az örökifjú Vlagyimir Szamszonov, aki 40 évesen negyedik lett a riói olimpián, valamint a hatszoros egyéni Eb-győztes Timo Boll is. A női mezőnyben ott található a luxemburgi színekben induló 53 éves Ni Xialian, aki 1998-ban és 2002-ben is Eb-elsőséget ünnepelhetett, és nem hiányzik a lengyel Natalia Partyka sem, aki Rióban már a negyedik paralimpiai aranyát nyerte meg egyesben, majd csapatban is a csúcsra ért.

A BUDAPESTI EB-RE NEVEZŐ KORÁBBI EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKOK (zárójelben a győzelmeik száma)
Férfiak: Timo Boll (6), Vlagyimir Szamszonov (3), Dimitrij Ovtcharov (2)
Nők: Ni Xialian (2), Viktorija Pavlovics (2), Li Jiao (2), Ruta Paskauskiené (1), Liu Jia (1), Li Fen (1), Elizabeta Samara (1)

A magyar színeket tizenkét asztaliteniszező képviseli majd, hét férfi és öt nő. Éremszerzésben Póta Georgina reménykedhet leginkább, aki egyesben, párosban és vegyes párosban is elindul a tervek szerint.

A BUDAPESTI EB-RE NEVEZŐ MAGYAR JÁTÉKOSOK (zárójelben a versenyszámok*)
Férfiak: Pattantyús Ádám (e), Ecseki Nándor (p), Kosiba Dániel (e), Lakatos Tamás (e, p), Majoros Bence (e, p), Nagy Krisztián (vp), Szudi Ádám (e, p, vp)
Nők: Póta Georgina (e, p, vp), Lovas Petra (e, p) Madarász Dóra (e, p), Pergel Szandra (e, p, vp), Nagyváradi Mercédesz (e)
* e: egyéni; p: páros; vp: vegyes páros

Go to top