csonka-andras-rio2016

Csonka András döntőbe jutott a Rio de Janeiró-i paralimpián, míg Major Endre és Pálos Péter a bronzéremért játszhat.

Csonka András 3:0-ra verte meg az elődöntőben a kínai Je Csao-csünt, ám nagy túlzás lenne azt állítani, hogy sima meccset játszottak. Az első szett ugyanis 22:20-ra (!) lett a magyar játékosé, és a másik kettő játszma is minimális különbséggel billent a javára. A döntőben egy másik kínai, Csao Suaj lesz az ellenfele kedden 15.45-től, de őt is verte már meg.

Másik két elődöntősünknek nem sikerült fináléba jutnia. Major Endre a világelső Rob Daviesszel csapott össze, és a brit kiválóság 3:1-re nyert. Major már két dél-koreaival játszott az idei paralimpián, és a bronzéremért egy harmadikkal, Nam Ki Vonnal kell megküzdenie, kedden.

Pálos Péter címvédőként érkezett Rióba, ám ezúttal legfeljebb a dobogó harmadik fokára állhat fel. Az elődöntőig magabiztosan menetelt, ami azért is megsüvegelendő teljesítmény, mert két évvel ezelőtti térdműtéte óta nem százszázalékos a fizikai állapota. A legjobb négy között a 18 éves Florian Van Acker 3:0-ra legyőzte, de ez a meccs sem volt olyan egyértelmű, mint azt a játszmarány mutatja, hiszen az utolsó két szettet 14:12-re nyerte meg a belga. Pálos hétfőn játssza a bronzmérkőzést, mégpedig a dél-koreai Kim Gi Tével.

PARALIMPIA 2016, RIO DE JANEIRO
FÉRFIAK
1-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Rob Davies (brit)–Major Endre 3:1 (5, 7, –8, 12)

8-AS KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Csonka András– Je Csao-csün (kínai) 3:0 (20, 9, 10)

11-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Florian Van Acker (belga)–Pálos Péter 3:0 (6, 12, 12)

Go to top