paralimpia-esku

Letették az esküt a szeptember 7. és 18. között Rio de Janeiróban rendezendő paralimpián versenyző magyar csapat tagjai a Nemzeti Színházban tartott vasárnapi ünnepségen.

A fogyatékkal élő sportolók seregszemléjén 43 fős magyar sportolói delegáció vesz részt, ekkora létszámú egyéni versenyzői csapat soha nem indult még Magyarországról. Az asztaliteniszezőket hat játékos (Arlóy Zsófia, Berecki Dezső, Csonka András, Major Endre, Pálos Péter, Zborai Gyula) képviseli.

„Egy picit fejben is át kell állni, mert itt mások a körülmények, más a rendszer. Rá kell hangolódni a paralimpiai versenyszámokra, de nagyon pozitívan állunk hozzá" – nyilatkozta a nem rég még Pattantyús Ádámmal Rióban lévő Aranyosi Péter szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy két érem megszerzése esetén már sikeres paralimpiáról beszélhetnénk az asztaliteniszezők esetében.

Berecki Dezső volt negyedik és ötödik is paralimpián, most már mindenképp éremmel szeretne hazatérni.
„Fokozódik az izgalom, de a munkát elvégeztük, most már csak az a kérdés, hogy milyen sorsolást kapunk, egyébként szerintem minden rendben lesz" – mondta a debreceni pingpongos.

„Szinte minden percem be van osztva, így nincs rá időm, hogy izguljak, ami nagyon jó. Az edzőmmel direkt megbeszéltük, hogy ha szükséges, akkor kicsit pihenünk, lazítunk, és a mentális felkészülés, amelyet elkezdtem, nagyban segít abban, hogy ilyen nyugodt tudjak maradni" – árulta el a „titkot" Csonka András, aki egyéniben és csapatban is legalább a legjobb négybe szeretne jutni Rióban.

Zborai Gyulának ez a harmadik ötkarikás szereplése lesz, de valószínűleg az utolsó is egyben: „A sérüléseim miatt már olyan fájdalmaim vannak, hogy nem tudok annyit teljesíteni, amennyit szeretnék. Egyéniben a legjobb nyolc közé kerüléssel már elégedett lennék, csapatban pedig bármi lehetséges."

Go to top