kina-olimpiaNem történt csoda a férfi csapatverseny riói döntőjében, Kína 3:1-re legyőzte Japánt, ezzel megvédte olimpiai bajnoki címét. A sérüléssel küzdő Csang Csi-ko helyett Hszü Hszin kapott szerepet egyesben, aki nem bírt az egyéni bronzérmes Mizutani Dzsunnal. Ezzel Japán 1:1-re alakította a döntő állását, a párost azonban Kína nyerte, majd az egyéni olimpiai bajnok Ma Lung sima 3:0-s sikerrel biztosította be a címvédést.

„A hátsérülésem súlyosbodott az elődöntő után, aludni sem tudtam rendesen, és futni sem tudtam sokat. Mindenáron győzni akartam a csapatversenyben, ez adott erőt" – számolt be nehézségeiről Csang Csi-ko.

A kínai szövetségi kapitányi poszt látszólag a világ legkönnyebb munkája, de Liu Kuo-liang jelezte, hogy hatalmas erőfölényük ellenére azért az ő élete sem csupa móka és kacagás.

„Ez a tizenkét nap az olimpián éveknek tűnt számunkra, a nyomás elképesztő. Ma Lung, Csang Csi-ko és Hszü Hszin nagyon sokat tett ezért a győzelemért, amelyet nagyon megérdemeltek – mondta a kínai szövetségi kapitány. – Minden egyes alkalommal, amikor a legyőzhetetlenségünkről beszélnek, csak nő rajtunk a nyomás. Nem szabad, hogy összezavarodjanak a gondolataim, mert bármilyen kis koncentrációvesztés is a bukásunkat okozhatja."

Rióban mindenesetre újra sikerült elviselniük a nyomást, mind a négy aranyérmet Kína gyűjtötte be. A férfi csapatversenyben – csakúgy, mint négy éve Londonban – a Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov, Bastian Steger összeállítású német válogatott végzett a harmadik helyen, 3:1-re legyőzve Dél-Koreát a bronzmérkőzésen.

RIO 2016
FÉRFI CSAPAT
DÖNTŐ
KÍNA–JAPÁN 3:1
Ma Lung–Niva Koki 3:0
Hszü Hszin–Mizutani Dzsun 2:3
Csang Csi-ko, Hszü Hszin–Josimura Maharu, Niva Koki 3:1
Ma Lung–Josimura Maharu 3:0

A 3. HELYÉRT
DÉL-KOREA–NÉMETORSZÁG 1:3
Dzseung Jung Szik–Bastian Steger 3:2
Dzsu Sze HJuk–Dimitrij Ovtcharov 2:3
Li Szang Szu, Dzseung Jung Szik–Timo Boll, Bastian Steger 2:3
Dzsu Sze Hjuk–Timo Boll 0:3

Go to top