ito-mima-rio

A női csapatversenyt ismét Kína nyerte meg az olimpián, ahogy Japán bronzérme sem meglepetés, utóbbi csapat egyik tagja azonban történelmet írt.

A japánok 3:1-re nyertek a Szingapúr elleni bronzmérkőzésen, így 15 évesen és 300 naposan Ito Mima lett minden idők legfiatalabb olimpiai érmes asztaliteniszezője (beleértve az ifjúsági olimpiát is). A korábbi rekordot a kínai Kuo Jüe tartotta, aki 2004-ben Athénban 16 évesen, 1 hónaposan és 3 naposan nyerte meg a női párost Niu Csien-fenggel.

Ito Mima ráadásul tevékeny részese volt a japánok mostani éremszerzésének, hiszen a bronzmeccsen az ő sikerével vált biztossá Japán győzelme, előtte pedig a győztes páros meccsen is szerepelt.

A döntő még simábban alakult, a németek csak egy szettet tudtak rabolni Kínától, amely 2008 és 2012 után ismét megnyerte a női csapatversenyt. Sőt, Kína csupán egyszer nem szerezte meg az aranyérmet női számban olimpián: 1988-ban (amikor a sportág először szerepelt az ötkarikás játékok programjában) Szöulban a hazai környezetben játszó dél-koreai Hjun Dzsung Hva, Jang Jung Dzsa kettős nyerte meg a női párosok versenyét.

Most a kínaiak azt is megengedhették maguknak, hogy az egyéniben aranyat szerző Ting Ninget csak a páros találkozón küldjék asztalhoz.

RIO 2016
NŐI CSAPAT, DÖNTŐ
Kína–Németország 3:0
Li Hsziao-hszia–Han Ying 3:0
Liu Si-ven–Solja 3:0
Ting Ning, Liu Si-ven–Shan Xiaona, Solja 3:1

NŐI CSAPAT, BRONZMÉRKŐZÉS
Japán–Szingapúr 3:1
Fukuhara–Yu Mengyu 2:3
Isikava–Feng Tianwei 3:0
Ito, Fukuhara–Zhou Yihan, Yu Mengyu 3:1
Ito–Feng Tianwei 3:0

Go to top