vlagyimir-szamszonov-rio

Vlagyimir Szamszonov 40 évesen készülhet élete első olimpiai elődöntőjére. A fehérorosz játékos orenburgi klubtársát, a 3. kiemelt Dimitrij Ovtcharovot verte meg a negyeddöntőben hat szettben.

Szamszonov győzelmének értékét növeli, hogy sérülten ért el. A bordáit fájlaló fehérorosz klasszis a második szettben ápolási szünetet kért ki, ám ezután jobban kezdett játszani. Ezt a játszmát 11:7-re, a következőt 19:17-re nyerte meg, ezzel 2:1-re vezetett. Ovtcharov 11:4-gyel egyenlített, de a következő két szett ismét Szamszonové lett 11:2-vel, illetve 14:12-vel.

„Nagyon furcsa mérkőzés volt, a sérülésem után már nem tudtam erőset pörgetni tenyeressel, ezért változtatnom kellett valamit a taktikámon, lassabb és passzívabb játékra kellett átállnom – mondta Szamszonov a győzelme után. – Egyre közelebb vagyok az éremhez, de nagyon jó játékosok várnak rám, és nem tudom, mennyire súlyos a sérülésem, be kell mennem a kórházba. Az utóbbi hat évben többször problémám volt a bordáimmal, nagyon remélem, hogy nincs nagy baj."

Az elődöntőben Csang Csi-ko lesz az ellenfele, míg a felső ágon Ma Lung–Mizutani Dzsun mérkőzést rendeznek.

Női egyesben is érik a kínai házidöntő, Ting Ning és Li Hsziao-hszia sem vesztett még nyolc pontnál többet egy szettben eddig az olimpián. Utóbbi a legjobb négy között a japán Fukuhara Aival játszik, aki négy játszmában verte meg a 2. kiemelt Feng Tien-vejt.

RIO 2016
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ma Lung (kínai)–Aruna (nigériai) 4:0
Mizutani (japán)–Freitas (portugál) 4:2
Szamszonov (fehérorosz)–Ovtcharov (német) 4:2
Csang Csi-ko (kínai)–Niva (japán) 4:1

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ting Ning (kínai)–Han (német) 4:0
Kim Szong I (észak-koreai)–Jü Meng-jü (szingapúri) 4:2
Li Hsziao-hszia (kínai)–Cseng I-csing (tajvani) 4:0
Fukuhara (japán)–Feng Tien-vej (szingapúri) 4:0

Go to top