japan-kokusai

A Magyar Asztalitenisz-szövetség együttműködési megállapodást köt a Japánban található Kaisi Kokuszai Gimnáziummal, amelyben a tokiói olimpiára készítik fel a japán sportolókat.

A Niigatában működő Kaisi Kokuszai Gimnázium képviseletében Magyarországra érkezett Ueki Dzsun fejlesztési vezető, aki szerda délelőtt 10 órától megnézi a Marczibányi téren készülő magyar válogatott edzését. A neves sportiskolának számító Kaisi Kokuszai Gimnázium egyik fő feladata az lesz a következő években, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra japán olimpikonokat neveljen.

Ueki Dzsun nem pusztán a magyar válogatott edzését jött megtekinteni, ugyanis ezt követően együttműködési megállapodást ír alá Nátrán Roland MOATSZ-elnökkel. Az együttműködés célja, hogy csereprogram keretében magyar fiatalok tanulhassanak és edzhessenek a niigatai sportiskolában, valamint japán játékosok jöhessenek hasonló céllal Magyarországra. Az ünnepélyes aláírással együtt az iskola fejlesztési vezetője középiskolai ösztöndíjat ajánlott fel.

 

Go to top