edzokepzes

Öt, a világ különböző pontjairól érkező szakember közel három hónapos edzői tanfolyamon vett részt Magyarországon.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) fejlesztési programjának keretein belül, az olimpiai szolidaritás támogatásával március 21-től június 10-ig öt külföldi edző tanult Magyarországon ösztöndíjjal.

A mexikói Monica Munoz (az egyetlen női „tanuló”) a bangladesi Syed Mahmuduzzaman a zimbabwei Newman Gomendo, az ománi Abdullah Szaid al-Hadzsri és az iráni Miad Mokajef a csapatban háromszoros Európa-bajnok Oláh Zsuzsanna irányítása alatt vett részt a magyarországi képzésen. Délelőttönként a Testnevelési Egyetemen tanultak, délután pedig az Ormai László Csarnokban tartottak edzéseket a Statisztika újonc és serdülő játékosainak, akikkel hamar jó kapcsolatot alakítottak ki.

A program során az öt külföldi ösztöndíjas az edzői munka minden területén bővíthette szakmai tudását, és nemcsak a statisztikás lányoknak tartottak edzéseket, hanem a Tóth Krisztina által hazánkba „hozott" bajorországi gyerekeknek is. Részt vettek a mohácsi újonc, serdülő és ifjúsági bajnokságon, és dr. Kurimay Dóra sportpszichológus, valamint dr. Stocker Miklós MOATSZ-főtitkár előadásain is értékes ismeretekre tehettek szert.

„Örülök, mert mind az öten rendkívül együttműködők, lelkesek és motiváltak voltak a kurzus során, ugyanakkor szomorú is vagyok, mert hazamentek. Monicának, Syednek, Newmannek, Abdullahnak és Miadnak is sok sikert kívánok a pályafutásához, remélem, hogy hasznosítani tudják majd a Magyarországon tanultakat” – mondta Oláh Zsuzsanna.

Newman Gomendo, Abdullah Szaid al-Hadzsri és Miad Mokajef megszerezte az ITTF kettes szintű edzői diplomáját, a másik két résztvevőnek ez már korábban a birtokában volt.

Go to top