eb-helyszíni-szemle-ittf-ettu-2016

Május 26-án megtörtént az októberi budapesti Európa-bajnokság helyszíni szemléje is, amely során az ITTF és ETTU felelősei részletesen, pontról pontra végigellenőrzik a helyszínt (Tüskecsernok) és a felkészültséget.

Nátrán Roland MOATSZ-elnök, dr. Stocker Miklós MOATSZ-főtitkár, Richard Scruton ETTU-főtitkár, Anders Thunström ITTF-marketingigazgató, Didier Leroy ITTF-versenyigazgató és a hazai szövetség rendezvényszervező partnere, a Pannonsport Kft. tulajdonosa, Kalmár Attila is részt vett az inspekción csapatával.

NEM SZABAD RUTINBÓL RENDEZNI

„Az esemény jelentőségével arányos a most megjelent delegáció összetétele és létszáma – mondta Nátrán Roland. – A profi előkészítés és a megfelelő odafigyelés jele, hogy egy nagy létszámú, minden oldalt képviselő testület vizsgálja meg a helyszínt az Európa-bajnokság előtt öt hónappal. Hibáznánk, ha ezeket a hatalmas nemzetközi versenyeket rutinból próbálnánk megrendezni, mivel ez biztos, hogy hibák forrása lenne. Nem állítanék fel sorrendet egy world tour-rendezvény és egy Európa-bajnokság között. Talán a presztízsét tekintve az utóbbi előrébb sorolható, mivel nemzetek képviselik magukat, az európai asztalitenisz legnagyobb ünnepe. Rengeteget profitálhatunk a rendezésből. Egyrészt a magyar játékosok hazai közönség előtt, fokozott figyelem mellett vehetnek részt a tornán, másrészt pedig olyan emberek is megkedvelhetik a sportágat, akik eddig nem maradtak ott a tévé előtt egy-egy pingpong-közvetítés alkalmával. Nem utolsó sorban Budapest és Magyarország számára turisztikai szempontból is hasznos lehet a kontinenstorna megrendezése, amely a fővárosunk olimpiai pályázatának elbírálását is pozitívan befolyásolhatja."

EZ LESZ AZ ELSŐ

„Az Európa-bajnokságon negyven-negyvenöt ország sportolói vesznek részt, valamint itt lesznek a tagországok képviselői, delegációi is, mivel a kontinenstorna részeként rendezzük meg a legfontosabb éves közgyűlésünket – válaszolta Richard Scruton ETTU-főtitkár arra a kérdésre, hogy mi a legnagyobb különbség egy world tour-verseny és egy Eb között. – Ez lesz az első olyan Európa-bajnokság, amelyen csak egyéni és páros versenyszámokat rendeznek meg. Az új rendszer értelmében a csapat Európa-bajnokságokat külön rendezik. Teljes mértékben megbízunk a Magyar Asztalitenisz-szövetség és az itteni szervezőgárda tudásában, hozzáértésében, biztosak vagyunk benne, hogy nagyszerű Európa-bajnokságnak nézünk elébe."

AZ OLIMPIA MÉG SEGÍTHET IS

Anders Thunström, az ITTF marketingigazgatója már nem először járt Magyarországon, most elsősorban a televíziós közvetítések miatt jött el.
„Szeretnénk minél több tévétársaságnak eladni a közvetítési jogot, ezért kíváncsiak vagyunk, hogyan valósulnak majd meg a technikai és egyéb feltételek, hogy mindenki elégedett legyen a közvetítések színvonalával. A Tüskecsarnok modern épület, látszik rajta, hogy nemrég adták át. Vannak még teendők, fontos például, hogy olyan köntösbe bújtassuk a helyszínt, amely megfelelően szimbolizálja az Európa-bajnokság jelentőségét. Ez szerintem a magyar szövetség közreműködésével meg is valósul."

Felvetődik a kérdés, hogy nem sokkal az olimpia után mennyire lesz vonzó az Eb a játékosok és a nézők számára.

„A játékosok szerintem a riói eredményüktől függetlenül eljönnek majd ide, hiszen ez mégiscsak egy egyéni Európa-bajnokság lesz, amelyen megpróbálnak a lehető legjobban szerepelni – folytatta Anders Thunström. – A nézők kicsalogatása elsősorban a magyar szövetség felelőssége, erre is külön tervet kell kidolgozni. Az olimpiának egyébként jótékony hatása is lehet, még inkább felkeltheti az érdeklődést az Eb iránt."

Go to top