ittf-cikk-olah-benedek

Oláh Benedek nyerte meg múlt héten a nigériai world tour-verseny férfi egyéni versenyszámát. Az ITTF honlapjának beszámolója szerint a finnek magyar származású asztaliteniszezője joggal pályázhatna az év legtöbbet fejlődő játékosa címre.

A nigériai tornán hazai játékosokon keresztül vezetett az útja a döntőbe, ott pedig az egyiptomi Khalid Asszart verte meg 4:1-re. Oláh Benedek ezzel nemcsak saját maga első world tour-aranyérmét szerezte meg, hanem a finn asztaliteniszét is.

A nemzetközi szövetség cikke felhívja rá a figyelmet, hogy a 25 éves játékos január elején még a 149. volt a világranglistán, most azonban már a 74. helyen jegyzik, nem mellesleg kijutott a riói olimpiára.

Oláh Benedek az M4 Sport asztalitenisszel foglalkozó magazinműsorában elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet Aranyosi Péternek, nélküle nem tartana itt. Játszhatna német klubban is, ahol sokkal többet keresne, ő azonban a Szécsényt választotta, mivel Magyarországon jó minőségű edzésmunkában tud részt venni, ez pedig a személyes elkötelezettséggel párosítva garantálja a további fejlődését.

Go to top