eb-joola-tamogatas

Szerdán a Tüskecsarnokban az idei Európa-bajnokság helyszínének bejárása után a Joola és a Magyar Asztalitenisz-szövetség képviselői aláírták a kontinenstorna főszponzori szerződését.

Az ünnepélyes eseményre személyesen Michael Bachtler, a Joola vezérigazgatója jött el, a magyar szövetséget dr. Stocker Miklós főtitkár és Gara István alelnök képviselte.

NEM VOLT KÉRDÉS, HOGY PÁLYÁZNAK

„Régóta szoros kapcsolatban állunk a magyar asztalitenisszel, több mint húsz éve működik itteni leányvállalatunk, a Joola Hungary – mondta Michael Bachtler. – Ezért amikor kiderült, hogy Magyarország rendezi az idei Európa-bajnokságot, nem volt kérdés, hogy szeretnénk az esemény főszponzora lenni. Mi szállítjuk majd az asztalokat, amelyek lapja Németországban készül, a lábazata és a többi része viszont az itteni gyárunkban, Kiskőrösön. Az asztalokon kívül az eszközpark többi részeit is mi szolgáltatjuk, kivéve a labdákat."

A Joola az egyik legismertebb márka a pingpong világában, három olimpián volt már főszponzor, de világbajnokságot és Európa-bajnokságokat is rendeztek már a segítségével. A cég azonban még tovább szeretne terjeszkedni, ezért is fontos számára az Eb szponzorációja.

„Bár csak Európa-bajnokságról beszélünk, sokan nézik majd a versenyt a világ más tájain is, Kínában vagy éppen az Egyesült Államokban, amely az egyik legfontosabb piacunk. A sportág rohamosan fejlődik Dél-Amerikában, oda is szeretnénk betörni. Az asztalitenisz egy univerzális sport, amelynek nemzetközi szövetsége tudhatja tagjai között a legtöbb országot, mi pedig az egész piacon jelen akarunk lenni" – tette hozzá a német cég vezérigazgatója, aki örömmel jött újra Budapestre, hiszen nagyon szereti a várost.

A Joola a Magyar Asztalitenisz-szövetség főszponzora, ám nem volt egyértelmű, hogy az Eb-nek is a főszponzora lesz. Az ETTU kérésére ugyanis a MOATSZ pályázatot hirdetett meg az európai szövetséggel kapcsolatban álló mind a 12 sportszergyártó cégnek. A Joolán kívül még két cégtől, a Tibhartól és a Donictól érkezett ajánlat. A három pályázat nagyon hasonló volt, azonban a Jooláé volt a legelőnyösebb.

24+4 ASZTALT KAPUNK

„Huszonnégy darab Joola 3000-es asztalt kapunk, ezek egy kategóriával magasabbak, mint a Joola 2000-es asztalok, amelyeken eddig versenyeket rendeztünk – avatott be a részletekbe Stocker Miklós, a MOATSZ főtitkára. – Ezek mellett kapunk még négy darabot a Joola 2016-os showcourt-asztalaiból, amelyek még nagyobb értéket képviselnek, ezért iskoláknak nem is tudjuk az Eb után odaadni, kluboknál viszont valószínűleg felhasználhatóak lesznek. A mostani szerződés megkötésével a Magyar Asztalitenisz-szövetség versenyrendezési lehetőségei lényegesen megnőnek."

A 2016-os Európa-bajnokságot október 18. és 23. között rendezik meg Budapesten.

Go to top