palos-peter

Pálos Péter érte el egyéniben a legjobb eredményt a magyar indulók közül a para-asztaliteniszezők szlovéniai versenyén. Paralimpiai bajnokunk ezüstérmet szerzett.

Pálos Péter a csoportjából egyenesen az elődöntőbe jutott, ahol az ukrán Jurij Scsepanszkij nem okozott neki gondot. A döntőben hasonlóan sima mérkőzést játszott, ám ott sajnos a francia Lucas Creange volt a jobb.

Csonka András és Berecki Dezső is egy mérkőzést nyert kategóriája főtábláján – mindketten a negyeddöntőben búcsúztak –, míg Major Endre és Arlóy Zsófia nem nyert meccset csütörtökön.

Csapatban Pálos az általa legyőzött Scsepanszkijjal visszavágott a honfitársával, Antoine Zhaóval induló Creange-nak, 2:1-re nyert a magyar, ukrán duó, amely pénteken és szombaton játssza másik két csoportmérkőzését.

Csonka András és Zborai Gyula egy orosz egység elleni 2:0-s sikerrel kezdett, a Berecki Dezső, Retter Barnabás kettős viszont ugyanilyen arányban kikapott ukrán ellenfelétől, csakúgy, mint a kanadai Stéphanie Channal induló Arlóy Zsófia, utóbbiak egy kínai csapattal szemben maradtak alul.

PARA-ASZTALITENISZ, SLOVENIAN OPEN, LASKO
FÉRFIAK
1. KATEGÓRIA
NEGYEDDÖNTŐ
Jean-Francois Ducay (francia)–Major Endre 3:1 (4, –13, 10, 8)

8. KATEGÓRIA
NYOLCADDÖNTŐ
Csonka András–Ivan Maj (ukrán) 3:0 (7, 5, 9)
NEGYEDDÖNTŐ
Csao Su-aj (kínai)–Csonka András 3:1 (7, 12, –12, 8)

9. KATEGÓRIA
NYOLCADDÖNTŐ
Berecki Dezső–Jurij Scsepanszkij (ukrán) 3:0 (5, 6, 9)
NEGYEDDÖNTŐ
Ma Lin (kínai)–Berecki Dezső 3:0 (5, 7, 11)

11. KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Pálos Péter–Andrij Navrockij (ukrán) 3:1 (8, –10, 9, 5)
DÖNTŐ
Lucas Creange (francia)–Pálos Péter 3:0 (8, 8, 6)

NŐK
8. KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Juliane Wolf (német)–Arlóy Zsófia 3:2 (–7, –9, 5, 9, 8)

Go to top