pota-georgina-h

A magyarok közül Póta Georgina került a legközelebb ahhoz, hogy már az európai selejtezőtorna csütörtöki napján megszerezze az olimpiai kvótát, ám ez végül nekik sem sikerült.

Csütörtökön azok szerezhették meg a riói kvótát, akik három mérkőzést megnyertek. Erre előzetesen Póta Georginának volt a legnagyobb esélye, és valóban ő járt a legközelebb a bravúrhoz. Merthogy bravúrra lett volna szüksége ehhez, mivel az első két ellenfelét ugyan a papírformának megfelelően legyőzte, a harmadikat, Hu Meleket magasabban jegyzik nála. Ennek ellenére az első két szettet megnyerte, sőt labdája volt a háromszettes előnyhöz. A török-kínai azonban három szoros játszmában fordított, majd a hatodik is az övé lett.

Lovas Petrának a 3:0-s szettelőny is kevés volt Natalia Partyka ellen, Pergel Szandra viszont sikerrel vette az első akadályt. A második már túl nehéznek bizonyult, Shan Xiaona ellen nem volt esélye.


A férfiaknál Kosiba Dániel és Lakatos Tamás alulmaradt erősebb riválisával szemben, Pattantyús Ádámnak viszont elvileg verhető ellenfél jutott. A gyakorlatban azonban a spanyol Álvaro Robles szinte tökéletes játékkal nyert, az erősebb nem képviselői között így győzelem nélkül maradtunk ezen a napon.

Hat játékosunk pénteken és szombaton a vigaszágon (két-két 32-es táblán) szerezhet még kvótát Halmstadban, ám nem lesz könnyebb dolguk, hiszen a nőknél és a férfiaknál is három hely maradt már csak kiadó a svédországi versenyen.

EURÓPAI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, HALMSTAD
FŐTÁBLA
NŐK
1. FORDULÓ
Póta Georgina–Anelia Karova (bolgár) 4:1 (9, 5, –7, 5, 9)
Pergel Szandra–Hana Matelová (cseh) 4:3 (7, 10, –6, –9, 13, -7, 9)
Natalia Partyka (lengyel)–Lovas Petra 4:3 (–3, –8, –9, 9, 8, 10, 9)
2. FORDULÓ
Póta Georgina–Viktorija Pavlovics (fehérorosz) 4:3 (–7, 7, 6, –7, 2, –6, 9)
Shan Xiaona (német)–Pergel Szandra 4:0 (7, 3, 2, 7)
3. FORDULÓ
Hu Melek (török)–Póta Georgina 4:2 (–7, –7, 10, 10, 9, 6)

FÉRFIAK
1. FORDULÓ
Andrej Gacina (horvát)–Kosiba Dániel 4:1 (6, –9, 11, 10, 7)
Jakub Dyjas (lengyel)–Lakatos Tamás 4:2 (7, 5, –8, 3, –10, 6)
Álvaro Robles (spanyol)–Pattantyús Ádám 4:0 (7, 4, 2, 4)

Go to top