olimpiai-selejtezo-kosiba

A világranglista-helyezések alapján Kosiba Dániel kapta a legnehezebb ellenfelet az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, amely kedden kezdődik a svédországi Halmstadban. — számolt be az MTI az Isztambuilból Halmstadba áthelyezett olimpiai selejtezőről.

A nemzetközi szövetség (ITTF) honlapján közzétett csoportbeosztás szerint az osztrák Linz AG Froschbergben játszó Kosiba Dániel – aki a világranglista 120. helyén áll – kedden a koszovói Linor Citaku (646.) és a finn színekben versenyző Oláh Benedek (128.) ellen lép asztalhoz, szerdán pedig a legjobb ukránként számon tartott Kou Lei (46.) lesz az ellenfele a 3. csoportban.
Hirdetés

Lakatos Tamás (180.) riválisa a 9. csoportban kedden a cseh Dmitrij Prokopcov (70.) és a legjobb spanyol asztaliteniszező, He Zhiwen (92.) lesz, majd szerdán a bolgár Petjo Krasztev (268.) következik.

Pattantyús Ádám (81.) a 16. csoportban a szintén bolgár Sztanyiszlav Golovanov (220.) és a dán Tobias Rasmussen (252.) ellen szerepel kedden, másnap pedig a horvát Tan Ruiwu (89.) vár rá.

A nőknél Pergel Szandra (114.) ellenfele az első versenynapon a koszovói Ilirjana Haliti (653.) és a fehérorosz Darija Trigolosz (227.), szerdán pedig a luxemburgi színekben versenyző Ni Xialian (70.) lesz a 8. csoportban.

Lovas Petra (99.) a szlovák Eva Jurková (319.) ellen kezdi meg szereplését, majd a belga Eline Loyen (281.) ellen folytatja kedden, másnap pedig a lengyel Katarzyna Grzybowska (89.) ellen zárja a 13. csoport küzdelmeit.

A világranglista 39. helyén álló Póta Georgina 10. kiemeltként csak csütörtökön, a főtáblán kezd.

A svédországi tornán mindkét nemnél tíz-tíz – országonként legfeljebb kettő – egyéni olimpiai indulási jog talál gazdára. Aki most nem szerez kvótát, még reménykedhet abban, hogy a május elején nyilvánosságra kerülő úgynevezett olimpiai világranglistáról kijut a játékokra – ennek azonban előfeltétele a halmstadi részvétel.

Az eheti verseny lebonyolítása meglehetősen bonyolult. Kedden és szerdán csoportokban kezdődik a küzdelem, a körmérkőzések után minden csoportból a legjobb három kerül tovább a 64-es főtáblára, ahol csatlakozik hozzájuk a 16 kiemelt játékos. Csütörtökön – sorsolás után – nyolc darab nyolcas táblán kieséses rendszerben folytatódik a játék, a táblák győztesei a nap végére, azaz három megnyert meccsel kvótát szereznek. A többiek – 56 játékos – pénteken ismét nekirugaszkodik két darab 32-es táblán (az előző napi nyolc döntő vesztese kiemeltként itt csak a második körben kezd), és kieséses rendszerben szombat délutánra eljut a döntőkig, amelyek győztesei ugyancsak készülhetnek az ötkarikás játékokra.

- 2016.04.11 19:09 - MTI

Go to top