pattanyus-adam-vb-32

A nőknél és a férfiaknál is három magyar játékos vesz részt a Halmstadban megrendezendő európai olimpiai selejtezőtornán, amely április 12-től április 16-ig tart.

A nőknél Póta Georgina (39. a világranglistán), Lovas Petra (99.) és Pergel Szandra (114.), a férfiaknál Pattantyús Ádám (81.), Lakatos Tamás (180.) és Kosiba Dániel (120.) próbál a svéd városban kvótához jutni. A tornán mindkét nemnél tíz-tíz – országonként legfeljebb kettő – egyéni riói indulási jog talál gazdára.
Aki a jövő héten nem szerez kvótát, még reménykedhet abban, hogy a május elején nyilvánosságra kerülő úgynevezett olimpiai világranglistáról kijut a játékokra – ennek azonban előfeltétele a halmstadi részvétel.

Női küldöttségünk vasárnap utazik, kivéve Póta Georginát, aki csak kedden, mivel kiemeltként nem kell a csoportküzdelemben részt vennie. Tizedik kiemeltként nem lesz könnyű kvótát szereznie, de a világranglistás helye alapján jelenleg kijutó helyen van.

Téglás Péter szövetségi kapitány elmondása szerint Lovas Petra esetében az a cél, hogy a verseny után olyan helyen legyen, amely a ranglista alapján kvalifikációt ér. Pergel Szandrának legalább két olyan mérkőzést kellene megnyernie, amelyen nála jóval jobb játékossal találkozik. A halmstadi tornára való felkészülést nehezíti, hogy a játékosoknak közben a klubkötelezettségeiknek is eleget kell tenniük.

A férfiaknál mindhárom magyar már a csoportkörben asztalhoz áll. Mint Aranyosi Pétertől megtudtuk, Pattantyús Ádámnak nem kell kimagasló eredményt elérni, ha egyenletes teljesítményt tud nyújtani, akkor jó eséllyel utazhat az olimpiára. A speciális edzéseket vezető szövetségi kapitány szerint Kosiba Dániel formáján még látszik a január végén elszenvedett bokasérülése, de ha elsül a keze, meglepetést szerezhet. A Jakab János helyett bekerülő Lakatos Tamás számára most még elsősorban a tapasztalatszerzés lehet a cél.

Go to top