pattantyus-adam-kuvait2

Pattantyús Ádám 4:3-ra kikapott a hongkongi Tang Pengtől a férfi egyes főtábla 1. fordulójában, ezzel a magyarok befejezték szereplésüket a kuvaiti World Tour-versenyen.

A világranglista 17. helyén álló Tang Peng 2:0-ra, majd 3:2-re is vezetett Pattantyús Ádám (86.) ellen a szetteket tekintve, ám csak döntő játszmában tudott nyerni.

„Pattantyús jól játszott, de sajnos az ellenfél még jobban. Bár kettő kettes szettállásnál Tang Peng el-elvesztette a fonalat, a magabiztos tenyeres pörgetése ezt jól ellensúlyozta, az egész mérkőzésen összesen egyet hibázott. A világbajnokságon elvesztett pontokat itt most visszaszerezzük, a továbbiakban pedig készülünk az isztambuli olimpiai kvalifikációs versenyre. Ezzel a formával jó esély van a kvótaszerzésre" – mondta Aranyosi Péter, a férfiak szövetségi kapitánya, aki hozzátette, hogy a jövő heti katari World Tour-versenyen a magyar férfiak közül csak Kosiba Dániel indul.

A kuvaiti viadalra Pattantyús párosban nem nevezett, míg női indulóink (Madarász Dóra és Pergel Szandra) már korábban búcsúztak.

2016 ITTF WORLD TOUR KUWAIT OPEN, KUVAITVÁROS
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ
Tang Peng (hongkongi)–Pattantyús Ádám 4:3 (3, 9, –9, –6, 9, –7, 6)

Go to top